Πάτρα: Συνελήφθη νεαρός από το κύκλωμα που εξαπατά ηλικιωμένους! Ζητούσε χρήματα για εμπλοκή συγγενικού προσώπου σε ατύχημα

Την Αστυνομία ειδοποίησε ηλικιωμένη γυναίκα όταν δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από άγνωστο ο οποίος της ζητούσε χρήματα για λογαριασμό συγγενικού της προσώπου, το οποίο είχε εμπλακεί σε ατύχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατόπιν της καταγγελίας της ηλικιωμένης, το ραντεβού με τον άγνωστο που θα “έσωζε” τον δικό της άνθρωπο δόθηκε προκειμένου να πάρει τα χρήματα. 

Τη στιγμή της συναλλαγής ο νεαρός συνελήφθη από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Πατρών όπου και κρατείται. Οι έρευνες ωστόσο συνεχίζονται για πιθανή εμπλοκή του συγκεκριμένου ατόμου και σε άλλες περιπτώσεις όπου έχουν πέσει θύματα ηλικιωμένων. Προς σε αυτή την κατεύθυνση οι αρχές αναμένουν και άλλες καταγγελίες για να διακριβωθεί αν ο συγκεκριμένος δράστης είχε και άλλα θύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κύκλωμα είχε δράσει και στην περιοχή της δυτικής Αχαΐας.

Η Αστυνομία εφιστά την προσοχή στους πολίτες

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια της πρόληψης του φαινομένου εξαπάτησης ατόμων, παρακαλεί τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστα άτομα τους τηλεφωνούν και με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο ή εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα) προσπαθούν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού.

Παράλληλα οι πολίτες δεν πρέπει να ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.) με άτομα τα οποία τους ζητούν χρήματα και πρέπει να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι, από δική τους τηλεφωνική συσκευή, με το γνωστό-συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.

Σε κάθε ανάλογη περίπτωση, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.

tempo24.gr

Σχόλια:

more recommended stories