Πάτρα: Στο πειθαρχικό γιατρός για θεραπεία «Μαϊμού»

Doctor rushing in hallway

Στο πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας, παραπέμπεται γιατρός, επειδή σύμφωνα με το παραπεμπτικό φέρεται να χρησιμοποίησε ατεκμηρίωτη ιατρική μέθοδο για την θεραπεία ασθενούς.

Το περιστατικό έχει πάρει πανελλήνιες διαστάσεις καθώς εν έτη 2016 δεν συναντά κανείς εύκολα τέτοια φαινόμενα ή δεν έρχονται εύκολα στο προσκήνιο τέτοιες υποθέσεις.

Να σημειωθεί πως ο ιατρικός σύλλογος της Πάτρας Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών πριν από χρόνια με ανακοίνωση του εφιστούσε την προσοχή των πολιτών σε κάθε είδους «παραϊατρικές μεθόδους» που με αντιεπιστημονικές μεθόδους προσπαθούν να προσχωρήσουν με κάθε μέσο στον επιστημονικό χώρο της ιατρικής επιστήμης, δίδοντας “ψευδείς” λύσεις στα προβλήματά ασθενών».

Ο γιατρός κατηγορείται πως χρησιμοποίησε τη μέθοδο του «Βιοσυντονισμού» μια θεραπεία που από ιατρικούς συλλόγους αλλά και επιστημονικές κοινότητες δεν θεωρείται τεκμηριωμένη.

Ο Βιοσυντονισμός θεωρείται μη τεκμηριωμένη θεραπεία και συμπεριλαμβάνεται στις λεγόμενες εναλλακτικές θεραπείες οι οποίες δεν είναι αποδεκτές από τις ιατρικές και επιστημονικές κοινότητες και οργανώσεις υγείας. Βασίζεται στην αρχή της κβαντικής φυσικής (Max Planck και Albert Einstein πριν από 90 χρόνια) ότι τα κύτταρα του σώματός μας όπως και τα μόρια όλων των σωματιδίων στη φύση, εκπέμπουν και λαμβάνουν ηλεκτρομαγνητικά σήματα

patrastimes.gr

Σχόλια:

more recommended stories