Πάτρα: Στον αέρα 12.000 δικαιούχοι του προγράμματος σίτισης ΤΕΒΑ

Την αβεβαιότητα ε την οποία ζουν οι δικαιούχοι του προγράμματος σίτισης ΤΕΒΑ, στην πόλη των Πατρών, γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή, που καταγγέλλει ότι μέχρι τώρα 12.000 άτομα βρίσκονται στον αέρα, αφού δεν έχουν γίνει εγκαίρως οι προμήθειες, με ευθύνη του υπουργείου.

«Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις και προτάσεις μας προς το Υπουργείο Εργασίας και την Περιφέρεια,  ως  επικεφαλής εταίρο του προγράμματος ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους), που αφορά 12.000 περίπου πολίτες του Δήμου η υλοποίηση του προγράμματος καθυστερεί.

Συγκεκριμένα, δεν έχουν γίνει έγκαιρα οι προμήθειες τροφίμων, ενώ ταυτόχρονα δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την σωστή και προγραμματισμένη διανομή τους, με τον κατάλληλο εξοπλισμό και προσωπικό.

Σταθερή απαίτησή μας, είναι η διανομή στους δικαιούχους του προγράμματος να πραγματοποιηθεί άμεσα, χωρίς άλλη καθυστέρηση  με διαδικασίες που δεν θα θίγεται η αξιοπρέπειά τους, προγραμματισμένα και με όλα τα προϊόντα επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής. Αποτελεί πρόκληση το να αποστέλλονται αιφνίδια και χωρίς κανένα προγραμματισμό, απορρυπαντικά, οδοντόκρεμες  και μικρή ποσότητα από κοτόπουλα, – που δεν καλύπτουν το σύνολο των δικαιούχων –  χωρίς να έχουν αποσταλεί κυρίως τρόφιμα, όπως ορίζει το πρόγραμμα.

Η Δημοτική Αρχή και ο Κοινωνικός Οργανισμός, έχουμε καταβάλει κάθε προσπάθεια να στηρίξουμε την υλοποίηση του προγράμματος και γι αυτό ζητήσαμε να αναλάβουμε το συντονισμό της σύμπραξης.

Προτείναμε συγκεκριμένο χώρο του Δήμου για να χρησιμοποιηθεί ως χώρος αποθήκευση, αλλά και ως χώρος διανομής, απαιτώντας την αξιοποίηση των χρημάτων του προγράμματος   για  τον ανάλογο εξοπλισμό και το κατάλληλο προσωπικό  προκειμένου να υλοποιηθεί η δράση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.»

Σχόλια:

more recommended stories