Ούτε και φέτος θα υπάρξει κερκίδα επισήμων στις δύο μεγάλες παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού, το Σαββάτο και την Κυριακή.

Το μέτρο που καθιέρωσε και πέρυσι η δημοτική αρχή, καταργώντας προσκλήσεις, «πρωτόκολλα» και όλα τα σχετικά που απαιτούνταν για να κάτσει κανείς στις κερκίδες που στήνονταν στην πλατεία Γεωργίου, θα ισχύσει και φέτος.

Οι κερκίδες που έχουν στηθεί γύρω από την πλατεία Γεωργίου θα είναι για να κάθονται όλοι οι πολίτες της Πάτρας, ο απλός κόσμος και όχι οι επώνυμοι, οιεκπρόσωποι τοπικών φορέων, οι πολιτικοί, τα στελέχη των κομμάτων και αντιδήμαρχοι, εικόνες που είχαμε συνηθίσει σε παλιότερα καρναβάλια.

Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, δεν θα υπάρχουν και φέτος προσκλήσεις. Οι μόνοι «επίσημοι» που θα κάθονται στην κερκίδα θα είναι οι ξένοι επισκέπτες που θα έχουν δηλωθεί από τις πρεσβείες τους.

Δηλαδή πρέσβεις και πρόξενοι. Τα τοπικά στελέχη κόμματων και τοπικής αυτοδιοίκησης που συνήθως έπαιρναν τις θέσεις αυτές είτε για να δουν από κοντά το θέαμα, είτε για να δουν τις… μούρες στους στην τηλεόραση, θα «απαγορεύεται» να κάτσουν στην κερκίδα.

Προηγείται ο λαός γιατί πάνω από όλα το Καρναβάλι είναι λαϊκό θέαμα. Άλλωστε, και ίδιος ο Κώστας Πελετίδης πρόκειται να παρακολουθήσει τις παρελάσεις όρθιος, κάπου κοντά στο κέντρο της πλατείας Γεωργίου,υποδεχόμενος τους καρναβαλιστές, όπως έκανε και πέρυσι, αλλά και στο Καρναβάλι των μικρών.

patrasevents.gr