Πάτρα: Στην πείνα 1.700 μαθητές – 6.000 συμπολίτες σιτίζονται από τις κοινωνικές δομές

Σε μία ακόμη ανάδειξη της ζοφερής και απάνθρωπης καθημερινότητας που βιώνουν χιλιάδες συμπολίτες μας, εν έτη 2016(!), προβαίνει το patrastimes.gr, αφού η εορταστική περίοδος βρίσκεται εν εξελίξει μόνο…για λίγους!

Με στόχο να εισακουστεί το πρόβλημα στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια, αλλά και στους Πατρινούς που μπορούν από υστέρημά τους να βοηθήσουν, τουλάχιστον τις άγιες ετούτες μέρες, το Patrastimes.gr προβαίνει στη δημοσίευση των σοκαριστικών στοιχείων που καταδεικνύουν το βίαιο χτύπημα της οικονομικής κρίσης και στις πατρινές οικογένειες.

Περισσότερα από 1.600 νοικοκυριά, περίπου δηλαδή 6.000 άτομα, δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις καθημερινές διατροφικές τους ανάγκες, με αποτέλεσμα να τρέφονται από τις κοινωνικές δομές του Δήμου Πατρέων, οι οποίες με τη σειρά τους «στενάζουν» υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης.

Ανάμεσα στους παραπάνω συμπολίτες μας και 1.500 παιδιά!

Ακόμη πιο θλιβερή γίνεται η κατάσταση αν αναλογιστεί κανείς ότι 1.700 μαθητές υποσιτίζονται στα σχολεία της Αχαϊκής πρωτεύουσας, κάτι που σημαίνει ότι μένουν νηστικοί κατά τη διάρκεια, τουλάχιστον, των μαθημάτων.

«Υπήρχε μια βοήθεια σε μηνιαία βάση από τον Δήμο προς τους εν λόγω μαθητές, δυστυχώς όμως κόπηκε λόγω των περιορισμένων οικονομικών και την ξανά ξεκινούμε δειλά δειλά », τόνισε στο Patrastimes.gr ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Θόδωρος Τουλγαρίδης.

Επιπροσθέτως, υπενθυμίζουμε πως, σύμφωνα με τα στοιχεία του ως άνω οργανισμού οι άστεγοι στην Πάτρα ξεπερνούν τους 100!

Σχόλια:

more recommended stories