Ούτε την περίοδο των θερινών εκπτώσεων οι έμποροι της Πάτρας κατάφεραν να πάρουν την ανάσα που περίμεναν και να κινηθούν σε ένα ικανοποιητικό βαθμό για να καλύψουν έστω και ένα μικρό μέρος των ζημιών των καταστημάτων τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γενικού γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου, Γιώργου Βαγενά, η εμπορική κίνηση στις εκπτώσεις είχε μία πτώση της τάξεως του 10% με 15%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του περσινού καλοκαιριού.

«Το πρόσημο ήταν αρνητικό. Η αγορά δεν κινήθηκε στον βαθμό που έπρεπε και αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο δεκαπενθήμερο των θερινών εκπτώσεων, η κίνηση ήταν από μέτριο έως και σε χαμηλό επίπεδο» τονίζει ο κ. Βαγενάς μιλώντας στο patrasevents.gr.

Την περίοδο του Αυγούστου, όπου οι εκπτώσεις συνεχίστηκαν, με πολλά από τα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας, να έχουν κατεβάσει ακόμα περισσότερο τις τιμές, η κίνηση ήταν ακόμα πιο χαμηλή στην αγορά, με τους περισσότερους Πατρινούς να επιλέγουν να ξοδέψουν τα ελάχιστα χρήματα που τους περίσσευαν στις καλοκαιρινές τους διακοπές.  

Κινήθηκαν μόνο καταστήματα με εποχικά είδη, χωρίς όμως να μπορέσουν να κάνουν τον τζίρο που έκαναν σε προηγούμενα καλοκαίρια. Οι προσφορές, πάντως, συνεχίζονται για τα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας και μετά το τέλος των καλοκαιρινών εκπτώσεων.

Όμως το θέμα πλέον δεν έχει να κάνει με τις τιμές, αλλά με το ενδιαφέρον του κόσμου που βλέποντας τα έξοδα για τις καθημερινές ανάγκες να μεγαλώνουν συνεχώς, δεν έχει πλέον την δυναμική που απαιτείται για να αγοράσει…

patrasevents.gr