Πάτρα: Πρόεδρο πρωτοδικών ζητά ο Ε. Κωστακιώτης για την καυτή πατάτα της Αχαϊκής τράπεζας (ΝΕΟ)

Την ανάληψη της ανάκρισης στην υπόθεσης «Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα» από  Πρόεδρο πρωτοδικών ζητά ο ανακριτής Ευάγγελος Κωστακιώτης στον οποίον χρεώθηκε η δικογραφία μετά την άσκηση δίωξης.

Αιτία το γεγονός  ότι πρόκειται για υπόθεση με μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον και ο νόμος προβλέπει τον ορισμό προέδρου πρωτοδικών για κακουργήματα μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος ή μείζονος δημοσίου συμφέροντος.

Ο Ορισμός του Προέδρου θα γίνει από την Εισαγγελια του Αρείου Πάγου. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει αυτόματα και το πάγωμα της ανάκρισης. Βασικός νομικός κόμπος που θα κληθεί να λύσει ο ανακριτής είναι ο καταμερισμός ευθυνών, αν υπάρχει, στα 63 άτομα που θα κληθούν για κατάθεση.

Για την τρύπα των 210 εκατομμυρίων ευρώ δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουν όλοι τις ίδιες κατηγορίες, αφού σίγουρα αρκετοί θα βρεθούν να μην έχουν καμία σχέση με το αδίκημα της απιστίας ενώ υπήρχαν και εναλλαγές στην σύνθεση των εκάστοτε Διοικητικών Συμβουλίων.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΟΙ

Μιλώντας στο PatrasTimes.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεριδιούχων της Αχαϊκής Τράπεζας, Αθ. Μπέλλας, τόνισε πως «υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες από το ανακριτικό υλικό.

Είναι μια τεράστια υπόθεση. Δεν υπήρχε στην Πάτρα παρόμοια κακοδιαχείριση, στην οποία να εμπλέκονται 60 με 70 άτομα, τα οποία εντάσσονται στη «αφρόκρεμα» της πόλης. Πολλοί από αυτούς είναι πολύ γνωστοί».

Ωστόσο, ο κ. Μπέλλας προσέθεσε πως  είναι προφανώς τεχνικός ο λόγος που προσπαθεί να το αναβαθμίσει το ζήτημα ο κ. Κωστακιώτης.

«Στο ακροατήριο θα αποδειχθούν όλα. Υπάρχει όλο το απαραίτητο υλικό. Ο φάκελος είναι βαρύς. Υπήρξαν αποφάσεις της διοίκησης που οδήγησαν σε αυτό το σκάνδαλο», προσέθεσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεριδιούχων.

Πηγή: patrastimes.gr

Σχόλια:

more recommended stories