Με αργούς ρυθμούς, αλλά και σταθερά βήματα προχωρούν οι διαδικασίες για την δημιουργία Στέγης Αστέγων στην Πάτρα, από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου.

Το κτίριο το οποίο θα φιλοξενήσει την Στέγη Αστέγων υπάρχει. Πρόκειται για ένα νεοκλασικό ακίνητο στην Γεωργίου Ολυμπίου και στην Βύρωνος, το οποίο έχει παραχωρηθεί στον Δήμο από τέσσερα φιλανθρωπικά και κοινωφελή ιδρύματα της Πάτρας.

Το κτίριο όμως βρίσκεται σε κακή κατάσταση και χρειάζονται χρήματα για να προχωρήσουν οι εργασίες που είναι απαραίτητες να γίνουν, με τους ανθρώπους του Δήμου να ψάχνουν να βρουν τρόπους για να μπορέσουν να επιταχύνουν με κάθε τρόπο τις διαδικασίες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά γίνονται προσπάθειες από τιςυπηρεσίες του Κοινωνικού Οργανισμού για να ενταχθεί το πρόγραμμα σε κάποιο από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να γίνει η χρηματοδότηση του έργου.

Διαφορετικά ο Δήμος θα προσπαθήσει να καλύψει τα έξοδα του έργου μέσα από δικούς του πόρους που στην ουσία όμως δεν έχει. Ένα ακόμα πρόβλημα που σχετίζεται με το έργο έχει να κάνει με την έλλειψη προσωπικού τις υπηρεσίες εξωτερικών εργασιών του Δήμου.

Αν δεν βρεθεί πρόγραμμα και αναγκαστεί ο Δήμος να προχωρήσει από μόνος του το έργο, είναι σίγουρο ότι θα χρειαστεί άτομα για τις εργασίες που θα πρέπει να γίνουν, αφού δεν υπάρχει η πολυτέλεια για να το αναθέσει σε ιδιώτες. Ούτε υπαλλήλους όμως έχει στην διάθεση του καθώς το προσωπικό στις υπηρεσίες του Δήμου έχει μειωθεί αρκετά.

“Με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν μπορούμε να θέσουμε ένα συγκεκριμένο χρόνο που θα μπορέσει η Στέγη Αστέγων να είναι έτοιμη” τονίζει ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θόδωρος Τουλγαρίδης στο patrasevents.gr.“Κάνουμε όμως προσπάθειες για να προχωρήσουμε τις διαδικασίες, αλλά αντιμετωπίζουμε πρόβλημα και σε προσωπικό και σε χρήματα.

Είναι όμως ένα έργο που θα προσπαθήσουμε να το ολοκληρώσουμε γιατί είμαστε σίγουροι ότι θα βοηθήσει δεκάδες συνανθρώπους μας, σε μία εποχή που η πολιτική των μνημονίων έχει αυξήσει και θα αυξήσει ακόμα περισσότερο τον αριθμό των αστέγων, μεγιστοποιώντας το πρόβλημα της στέγασης”.

patrasevents.gr