Ημέρα της Γυναίκας στην εποχή των μνημονίων, με τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας να αυξάνονται συνεχώς στην Πάτρα. Τα περισσότερα από αυτά τα κρούσματα έχουν σαν θύματά τους τις γυναίκες, είτε αυτές έχουν τον ρόλο της μητέρας στην οικογένεια, είτε της κόρης, είτε της αδελφής.

Οι γυναίκες που καταφεύγουν τα τελευταία χρόνια στους σχετικούς συλλόγους και φορείς που υπάρχουν για την προστασία των δικαιωμάτων τους στους χώρους της εργασίας, αλλά και της οικογένειας, έχουν αυξηθεί. Οι περισσότερες από τις γυναίκες που καταφεύγουν εκεί είναι θύματα βίας που την έχουν υποστεί από μέλη της οικογένειάς τους, κυρίως, από τους συζύγους τους.

Η βία, πλέον, είναι άλλωστε και ο βασικότερος λόγος που ζητάει μία γυναίκα διαζύγιο, αποφασίζοντας να ακολουθήσει την νομική οδό για να απαλλαγεί από τον άνδρα της. Παράλληλα, ένας σημαντικός αριθμός της πελατείας των ψυχολόγων και των ειδικών είναι γυναίκες που έχουν υποστεί κάποια μορφή βίας κυρίως στον χώρο της οικογένειάς τους.

Υπάρχουν, όμως, και αρκετές γυναίκες, σύμφωνα με τις έρευνες που έχουν γίνει, οι οποίες αρνούνται να μιλήσουν για την βία που έχουν υποστεί, κρατώντας το στόμα τους ερμητικά κλειστό, φοβούμενες τις κοινωνικές συνέπειες, αλλά και το ενδεχόμενο της διάλυσης της οικογένειάς τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες έρευνες που έχουν γίνει για την ερμηνεία της αύξησης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας στα χρόνια των μνημονίων, οι αρνητικές επιρροές της κρίσης στις εσωτερικές συμπεριφορές των μελών μιας οικογένειας έχουν σαν θύματα τους κυρίως την γυναίκα.