Πάτρα: Οργανώνεται για κινητοποιήσεις η ΑΔΕΔΥ

Για έναν ακόμα γύρο κινητοποιήσεων ετοιμάζονται οι συνδικαλιστικοί φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με αιχμή το νέο Ασφαλιστικό που πρόκειται να φέρει μέχρι τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση για ψήφιση από τη Βουλή.

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας σύσκεψη του Νομαρχιακού Τμήματος Αχαϊας της ΑΔΕΔΥ, στην οποία είχαν κληθεί τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων μελών της από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να ενημερωθούν από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Γρηγόρη Καλομοίρη και Δημήτρη Μπράτη.

«Πρόκειται για νομοσχέδιο σφαγείο» είπε ο κ. Μπράτης, τονίζοντας ότι θα επέλθει ένα «σάρωμα» της κοινωνικής ασφάλισης όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα, γι΄ αυτό και η ΑΔΕΔΥ όσο και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα ξεκινούν από τώρα την δράση τους και τον αγώνα τους για να μην περάσει από τη Βουλή.
«Η σημερινή κυβέρνηση δεν εκλέχθηκε για να κάνει μια ακόμα περικοπή, αλλά είπε στους εργαζόμενους ότι θα φέρει μια άλλη πολιτική την οποία όμως ακόμα αναζητούμε γι΄ αυτό και κάνουμε κινητοποιήσεις» συμπλήρωσε ο κ. Μπράτης.

Από την πλευρά του ο Γρηγόρης Καλομοίρης επισήμανε ότι η Κυβέρνηση με το σχέδιο που παρουσίασε, ουσιαστικά έχει κηρύξει τον πόλεμο στους εργαζόμενους, καθώς συνεχίζει μια βάρβαρη επίθεση που έχει ξεκινήσει εδώ και έξι χρόνια στα ασφαλιστικά δικαιώματα, με περικοπές, συρρίκνωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, δραματική μείωση της κρατικής επιχορήγησης και τώρα με την μετατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος από αλληλέγγυο, κοινωνικό και δημόσιο σύστημα, σε ατομικό και κεφαλαιοποιητικό.

Οπως είπε ο κ. Καλομοίρης: «Ουσιαστικά οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν τη νύφη για μια ακόμη φορά, μετά την κλοπή 140 δισ. ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία από το 1950 μέχρι σήμερα».

tempo24

Σχόλια:

more recommended stories