Ακόμη ένα πρωινό, συνεργείο του Δήμου ήταν στην κλασσική του θέση στην Πλατεία Όλγας, καθαρίζοντας με τροχό το άγαλμα – μνημείο αφιερωμένο στην ”Εθνική Αντίσταση”.

Οι ”ποιητές του δρόμου” ξαναχτύπησαν ή μάλλον ξαναζωγράφισαν το κεντρικό άγαλμα που κοσμεί την εν λόγω πλατεία. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού οι γνωστοί – άγνωστοι και αγανακτισμένοι νέοι, ξεσπούν το θυμό τους, εκφράζουν τις απόψεις τους, περνούν τα δικά τους μηνύματα ή απλώς ”μουτζουρώνουν” έργα τέχνης που κοσμούν πλατείες (γιατί αυτό το φαινόμενο είναι πολύ συνηθισμένο και σε άλλες πλατείες), νομίζοντας, μάλλον, ότι μ’αυτόν τον τρόπο εναντιώνονται στο… ”σύστημα”.

Πάτρα: Ολημερίς το καθαρίζαν το βράδυ... ζωγραφιζόταν (pics)

Στην ουσία αυτό που κάνουν, είναι να χαλούν την αισθητική του δρόμου και των περαστικών δείχνοντας έτσι ασέβεια τόσο στη δημόσια περιουσία όσο και στον ίδιο τον καλλιτέχνη (είτε ζει είτε όχι), αλλά και στην ιστορία που αυτός κρύβει. Όσο για το ίδιο το ”Μνημείο της Νίκης”; Από το ξύσε ξύσε στο τέλος δε θα έχει που να στηριχθεί και θα αιωρείται στον αέρα, αλλά δεν ανησυχούμε, ακόμη και αυτόν θα βρουν τρόπο να τον ζωγραφίσουν!

Πάτρα: Ολημερίς το καθαρίζαν το βράδυ... ζωγραφιζόταν (pics)
Πηγή: patrasevents.gr