Πάτρα-Οι κάτοικοι στα Κρύα Ιτεών “χτυπούν καμπάνες”: “Καθαρίστε τον Γλαύκο πριν να είναι αργά για ζωές και περιουσίες…”

Τους έντονους φόβους τους για την κατάσταση που επικρατεί στον ποταμό Γλαύκο της Πάτρας ο οποίος παραμένει ακαθάριστος και γεμάτος αγριόχορτα εκφράζουν τα μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κρύα Ιτεών με καταγγελία τους στο thebest. Όπως επισημαίνουν τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα και οι απώλειες ανθρώπινων ζωών από την κακοκαιρία στην Μεσσηνία προκάλεσε ακόμη πιο έντονο το αίσθημα ανασφάλειας που νιώθουν οι κάτοικοι της περιοχής βλέποντας σε τι κατάσταση βρίσκεται το ποτάμι.

Συγκεκριμένα στην επιστολή τους αναφέρουν:

«​Κάθε χειμώνα ακούμε μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα, για τις καταστροφές που γίνονται από πλημμύρες  σε κατοικίες. σε καλλιέργειες. σε δρόμους μέχρι και απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα πριν λίγα εικοσιτετράωρα με τις καταστροφές που έγιναν στην Μεσσηνία που είχαμε μάλιστα ΔΥΣΤΥΧΏΣ και πάλι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Και φυσικά για να γίνονται όλα αυτά κάτι φταίει, από βουλωμένα φρεάτια, από ακαθάριστους χειμάρρους από μπαζωμένα ρέματα.

Με αφορμή λοιπόν όλα αυτά που έγιναν πριν λίγα εικοσιτετράωρα με τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναρωτιόμαστε άραγε, κανένας μα κανένας αρμόδιος δεν έχει περάσει από την Ακτή Δυμαίων να δει τον χείμαρρο Γλαύκο σε τι κατάσταση βρίσκεται;

Δηλαδή τι περιμένουν για να το καθαρίσουν να ξεχειλίσει και να γίνουν καταστροφές σε περιουσίες η να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές και μετά να ευαισθητοποιηθούν να το καθαρίσουν;

Τότε κύριοι αρμόδιοι θα είναι πλέον ΑΡΓΆ!!!!»

thebest.gr

Σχόλια:

more recommended stories