Αισθητά μειωμένος είναι ο αριθμός των μεταναστών στην Πάτρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στα ΜΜΕ ο κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών, Τρύφωνας Κοροντζής, σχετικά με τον ετήσιο απολογισμό του Λιμεναρχείου,κατά την διάρκεια του 2015.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά που παρουσίασε το 2015 συνελήφθησαν 347 άτομα που προσπάθησαν να ταξιδέψουν προς την Ιταλία, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ συνελήφθησαν και 218 επιπλέον άτομα που προσπάθησαν να μπουν σε πλοία της γραμμής προς Ιταλία έχοντας κρυφτεί σε κάποιο όχημα ή φορτηγό.

Επιπλέον κατά την διάρκεια του έτους συνελήφθησαν 113 διακινητές. Ο αριθμός των συλλήψεων είναι αισθητά μειωμένος σε σύγκριση με το 2014, όπου είχαν συλληφθεί 647 άτομα με πλαστά έγγραφα και 590 που προσπάθησαν να ταξιδέψουν κρυμμένοι σε οχήματα.  

Η μείωση του αριθμού των μεταναστών στην Πάτρα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κεντρικός Λιμενάρχης οφείλεται από τους μετανάστες που θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα καθώς εδώ και ορισμένους μήνες επιλέγουν τα βόρεια σύνορα της χώρας, από το να ταξιδέψουν λαθραία από την θάλασσα.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα τόνισε οι έλεγχοι συνεχίζονται και θα είναι διαρκείς, με τους άνδρες του λιμενικού να είναι έτοιμοι, σε περίπτωση που τους επόμενους μήνες το κύμα των μεταναστών αυξηθεί κατακόρυφα.

patrasevents