Η κρίση της ελληνικής κοινωνίας και ο πάτος στον οποίο έχει φτάσει η οικονομία τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών αποτυπώνεται σαν καθρέπτης της κατάστασης που υπάρχει πίσω από κάθε νοικοκυριό, στις σχολικές κοινότητες.

Η φτώχεια των μαθητών και τα προβλήματα που μεταφέρουν από το σπίτι τους βιώνοντας καταστάσεις που σίγουρα δεν βοηθούν στην διαμόρφωση μιας σωστής προσωπικότητας, αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά των σχολικών κοινοτήτων της Πάτρας.

Καταστάσεις που σίγουρα οι προηγούμενες γενιές των μαθητών δεν είχαν ζήσει. Μαθητές που δεν έχουν χαρτζιλίκι για να πάνε έστω και για έναν καφέ. Μαθητές που έρχονται νηστικοί στο σχολείο τους, καθώς στο σπίτι τους δεν υπάρχει η μαρμελάδα, το μέλι, το βούτυρο ή κάτι τέλος πάντων για να φάνε πρωινό.

Μαθητές που ζητούν ακόμα και 50 λεπτά από τους καθηγητές τους για να αγοράσουν ένα κουλούρι! Αυτή είναι η κατάσταση που υπάρχει στη πλειοψηφία των σχολείων της Πάτρας και που βιώνουν εκτός από τους μαθητές και οι καθηγητές ή οι δάσκαλοί τους.

Και που φυσικά με τέτοιες καταστάσεις δεν μπορούν να έχουν ενδιαφέρον για τα βιβλία. Η φτώχεια και η πείνα έχουν φέρει την μάθηση σε δεύτερη μοίρα στα σχολεία. Προέχει η επιβίωση…

patrasevents.gr