Εδώ και μέρες τα πρωινά η πλατεία Υψηλών Αλωνίων γεμίζει από ρομά.

Ρομά που έρχονται από γειτονικές χώρες, με τους μεγαλύτερους να στέλνουν τους μικρότερους για επαιτεία στις γύρω καφετέριες και στα γύρω καταστήματα και τους υπολοίπους να απολαμβάνουν τον ήλιο και να κάνουν διάφορα.

Να παίζουν μπάλα, να φωνάζουν, να τσακώνονται και όλα τα σχετικά. Το κάθε παγκάκι σχεδόν έχει και την δική του οικογένεια ρομά. Αυτό που κάνει εντύπωση όμως στους περαστικούς είναι ότι δύο – τρεις άνδρες κάποιας ηλικίας που δείχνουν να είναι μοναχικά άτομα και οι οποίοι κάθονται και παίζουν με τα μικρά παιδιά των ρομά.

Οι περισσότεροι από τους περαστικούς θεωρούν ότι το παιχνίδι με τα παιδιά είναι αθώο και ότι οι άνδρες αυτοί ενδεχομένως να είναι φιλεύσπλαχνοι και να βοηθούν τους ρομά που επί της ουσίας πρόκειται για ταλαιπωρημένους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Άλλοι πάλι όμως, πιο δύσπιστοι θεωρούν ότι κάτι γίνεται με τους άνδρες αυτούς και ήδη έχουν προχωρήσει σε σχετική καταγγελία προς την αστυνομία για να διερευνήσει το θέμα. Όπως και να έχει από την στιγμή που η αστυνομία δεν έχει κάνει κάτι πάνω στο ζήτημα, το θέμα παραμένει ανεξερεύνητο…

ΠΗΓΗ