Περνάμε από δίπλα τους ή και από πάνω τους…

Οι περισσότεροι ξέρουν την ιστορία πίσω από τις «μπάλες» της μαρίνας της Πάτρας και εμείς την ξαναθυμόμαστε για να την μάθουν και οι νεώτεροι!

Αυτά τα μικρά «στολίδια» δημιουργήθηκαν στα πλαίσια των έργων ανάπλασης της Λιμενικής Ζώνης Πατρών που έγιναν την περίοδο 1999 – 2001 από το Λιμενικό Ταμείο Πατρών επί προεδρίας Γιάννη Δημαρά και με αρχιτεκτονική μελέτη από τον Δημήτρη Αυγουστίνο.

Ο σχεδιασμός, η παραγωγή και η εφαρμογή των ψηφιδωτών πλακιδίων και άλλων κεραμικών που χρησιμοποιήθηκαν στον χώρο του πάρκινκ και στις δύο κυκλικές πλατείες (Τερψιθέα) έγινε από το εργαστήριο κεραμικών Μπάλλας.

Πάτρα: Η ιστορία πίσω από τις... «μπάλες» της μαρίνας (pics)

Είναι εικόνες «Gaudi» στην πόλη της Πάτρας και εξηγούμε!

Το Πάρκο Γκουέλ είναι ένα δημόσιο πάρκο με κήπους και αρχιτεκτονικά στοιχεία στο άνω μέρος της Βαρκελώνης, στη νότια πλαγιά του όρους Καρμέλο, στους πρόποδες της οροσειράς Σιέρα δε Κολσερόλα – στη βορεινή πλευρά του βρίσκεται το Πάρκο του Καρμέλο.

Δημιουργήθηκε ως μέρος της αστικοποίησης της περιοχής και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Άντονι Γκαουντί, τον σημαντικότερο εκπρόσωπο του Καταλανικού Μοντερνισμού, ύστερα από παραγγελία του επιχειρηματία Εουσέμπι Γκουέλ.

Αυτή η περιοχή της Πάτρας θυμίζει κατά πολύ αυτό το πάρκο αν και από την δημιουργία του, στο σήμερα πολλά έχουν αλλάξει και κυρίως έχει «χαλάσει» αφού η συντήρηση είναι ελλιπής!

Κρίμα γιατί οι εικόνες μιας πολύχρωμης Πάτρας τόσο στην μαρίνα και στην ευρύτερη περιοχή όσο και στην παιδική χαρά δίπλα στο Φάρο ήταν πραγματικά υπέροχες!

Πάτρα: Η ιστορία πίσω από τις... «μπάλες» της μαρίνας (pics)
Πάτρα: Η ιστορία πίσω από τις... «μπάλες» της μαρίνας (pics)Πάτρα: Η ιστορία πίσω από τις... «μπάλες» της μαρίνας (pics)Πάτρα: Η ιστορία πίσω από τις... «μπάλες» της μαρίνας (pics)Πάτρα: Η ιστορία πίσω από τις... «μπάλες» της μαρίνας (pics)Πάτρα: Η ιστορία πίσω από τις... «μπάλες» της μαρίνας (pics)Πάτρα: Η ιστορία πίσω από τις... «μπάλες» της μαρίνας (pics)Πάτρα: Η ιστορία πίσω από τις... «μπάλες» της μαρίνας (pics)Πάτρα: Η ιστορία πίσω από τις... «μπάλες» της μαρίνας (pics)Πάτρα: Η ιστορία πίσω από τις... «μπάλες» της μαρίνας (pics)Πάτρα: Η ιστορία πίσω από τις... «μπάλες» της μαρίνας (pics)Πάτρα: Η ιστορία πίσω από τις... «μπάλες» της μαρίνας (pics)Πάτρα: Η ιστορία πίσω από τις... «μπάλες» της μαρίνας (pics)Πάτρα: Η ιστορία πίσω από τις... «μπάλες» της μαρίνας (pics)Πάτρα: Η ιστορία πίσω από τις... «μπάλες» της μαρίνας (pics)Πάτρα: Η ιστορία πίσω από τις... «μπάλες» της μαρίνας (pics)Πάτρα: Η ιστορία πίσω από τις... «μπάλες» της μαρίνας (pics)

Oι φωτογραφίες προέρχονται από το εργαστήριο κεραμικής Μπάλλα!

Πηγή: patrasevents.gr