Πάτρα: Η βασιλόπιττα του Ερυθρού Σταυρού που κόστισε 12.000€ ευρώ ήταν δωρεά γνωστού Ζαχαροπλαστείου

Νέα στοιχεία για το μεγάλο γλέντι που είχε στηθεί επί χρόνια στον Ερυθρό Σταυρό και επί παντοδυναμίας Α. Μαρτίνη, με σημείο αναφοράς το παράρτημα της Πάτρας, έρχονται σήμερα στο φώς και είναι αδιάψευστα.

Όπως προκύπτει από επίσημες μαρτυρίες η περιβόητη βασιλόπιττα που έκοψε ο Ερυθρός Σταυρός στην Πάτρα και η οποία κόστισε  12.000€, στην πραγματικότητα  δεν κόστισε ούτε μισό ευρώ, καθώς όλα τα κομμάτια που δόθηκαν τότε ήταν ευγενική προσφορά γνωστού ζαχαροπλαστείου της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Ωστόσο,  το πρωτοχρονιάτικο γλέντι δεν είναι παρά μια παρωνυχίδα, μπροστά  σε όλα όσα συνέβαιναν επί χρόνια στον «Ερυθρό Σταυρό» με την Πάτρα να διεκδικεί πανάξια ένα από τα μετάλλια στο πάρτι που είχε στηθεί .

Στον απόηχο των όσων ήδη έχει αποκαλύψει ο «Κόσμος», φέρνει σήμερα στο φως νέα «επεισόδια» από τη δράση συγκεκριμένων προσώπων στην περιοχή , τα οποία είχαν την κάλυψη του προφυλακισμένου πλέον προέδρου του Ερυθρού Σταυρού.

Δεν είναι μόνο οι εξυπηρετήσεις της δωρεάν νοσηλείας ως απόρους στο υπερσύγχρονο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, των πολιτικών και των συγγενών τους πρώτου και δευτέρου βαθμού, που σε ορισμένες περιπτώσεις ακουμπάνε και στη Δυτική Ελλάδα. Είναι και κάτι ακόμη πολύ περισσότερο.  Είναι και η κουτοπονηριά συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων για ρουσφετολογικές προσλήψεις στο δημόσιο, χωρίς να περνούν από ΑΣΕΠ και χωρίς να προκηρύσσονται οι θέσεις.

Όποιος διαβάσει στο Φ.Ε.Κ. 558 τον Αύγουστο του 2007, στην σελίδα 4601 και στην αρχή της σελίδας 4602 θα καταλάβει με τι κόλπο  επί χρόνια ο παντοδύναμος πρόεδρος  Α. Μαρτίνης , έπαιρνε έναν υπάλληλο στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ και έπειτα με υπουργική απόφαση χωρίς κανένας να αντιληφθεί τίποτε απολύτως, ο υπάλληλος αυτός περνούσε στο Υπουργείο Υγείας και μάλιστα σε προσωποπαγή θέση.  Τέτοια έγιναν πολλά με τη Δυτική Ελλάδα να μην υστερεί.

Οι Εισαγγελείς, οι Δικηγόροι, οι Δικαστικοί

Όταν ξεσκεπάστηκε το μεγάλο φαγοπότι και η λεηλασία των ταμείων και των εράνων στον Τομέα Σαμαρειτών, μη έχοντας διέξοδο, ο Ε.Ε.Σ. έκανε Ε.Δ.Ε.

Σε αυτή την Ε.Δ.Ε. διορίστηκε επιτροπή η οποία μη μπορώντας να κάνει αλλιώς κατέληξε σε πόρισμα κόλαφο

Στο οποίο αποδίδονται παράνομες πράξεις και ελλείμματα αποκλειστικά σε  υψηλόβαθμο υπάλληλο από την Πάτρα ο οποίος διατελούσε Τομεάρχης σε τομέα του Ε.Ε.Σ.

Παρόλα αυτά και ενώ του καταλογιζόταν  κακοδιαχείριση, απιστία, λεηλασία, κλοπή, άνω των 110.000,00 €, κάποιοι οι οποίοι μάλιστα είχαν και σχέση με τη δικαιοσύνη σιώπησαν, δεν έστειλαν το πόρισμα της Ε.Δ.Ε. στην δικαιοσύνη και συμφώνησαν με τον κ. Μαρτίνη να θάψουν το θέμα.

Κατά ένα περίεργο τρόπο γι’ αυτή τους τη σιωπή κάποιοι «αμείφτηκαν», πιάνοντας μεγάλα πόστα ή παραμένοντας ως μισθοδοτούμενοι στον ΕΕΣ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ. Πατρών

Στις 08.10.02, με το υπ’ αριθμόν 1395 έγγραφο της Κεντρικής Διοίκησης του Ε.Ε.Σ. ενημερώνεται σύσσωμο το Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ. Πατρών, για το τεράστιο έλλειμμα του εράνου του 2000 το οποίο είχε λεηλατηθεί από συγκεκριμένο πρόσωπο.

Αποσιωπήθηκε πλήρως και σήμερα όλοι κάνουν ότι δεν γνωρίζουν τίποτε για την λεηλασία των εράνων.

Άλλωστε το τμήμα της Πάτρας έχει εμπειρία στην κάλυψη ελλειμμάτων. Έχει ξανασυμβεί παρελθοντικά.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο, πως ακόμα και σήμερα σε συγκεκριμένο τομέα υπηρετεί έμμισθος υπάλληλος ο οποίος προσλήφθηκε το 1999 ως Εκπαιδευτής Σαμαρειτών. Όταν στην πορεία αποκαλύφθηκε ότι κατέθεσε πλαστό πτυχίο εξειδίκευσης , γνωστός …τομεάρχης αντί να τον απολύσει του άλλαξε ειδικότητα και τον έκανε …διοικητικό

Όλα αυτά και πολλά άλλα, που αφορούν σε καταδίκες συγκεκριμένων προσώπων που είναι έμμισθο προσωπικό σε συγκεκριμένο τομέα στην Πάτρα , είναι σε γνώση όλων σχεδόν των μελών του Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ. Πατρών

Προσωπικό Αυτοκίνητο, Μοτοσυκλέτα, Snow Mobil, Ναυαγοσωστικό Σκάφος για τον Τομεάρχη.

Ενδεικτικά των όσων συμβαίνουν επί χρόνια στον Ερυθρό Σταυρό και στην Πάτρα είναι και τα εξής απίστευτα.

Γυναίκα η οποία σχετίζεται με συγκεκριμένο έμμισθο υπάλληλο τομέα επί πέντε χρόνια κυκλοφορούσε με δωρεάν αυτοκίνητο από το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ,  με το οποίο έκανε  ψώνια στο super market, νυχτερινές εξόδους, μπάνια στην θάλασσα, καφέ. Όλα αυτά με καύσιμα από τον Ε.Ε.Σ. Ήταν το προσωπικό της αυτοκίνητο και έχουν καταγγελθεί στην περιβόητη Ε.Δ.Ε.

Ναυαγοσωστικό σκάφος το οποίο είχε στο ενεργητικό του πάνω από 1000 ώρες  λειτουργίας , με όλες τις ώρες να έχουν γραφτεί για ψάρεμα, ατέλειωτες  ώρες στα Τριζόνια ή στο Φισκάρδο ή ανοιχτά του πατραϊκού κόλπου. Τα καύσιμά του βεβαίως από τον Ε.Ε.Σ.

Μοτοσυκλέτα yamaha που στοίχησε 16.000,00 € η οποία έκανε χιλιόμετρα για βόλτες κάποιων, η οποία δεν πήγε ποτέ μα ποτέ σε καμία επιχείρηση καταστροφής μέχρι σήμερα.

Snow Mobil μαζί με τρέιλερ που στοίχησε άνω των 17.5000,00 € για να πηγαίνουν κάποιοι μαζί με τα τέκνα τους στα Καλάβρυτα για σκι. Δεν πήγε ποτέ μα ποτέ σε καμία επιχείρηση καταστροφής μέχρι σήμερα . Και αυτό  έχει καταγγελθεί στην Ε.Δ.Ε.

patrastimes.gr

Σχόλια:

more recommended stories