Πάτρα: “Εφυγε” η Μαρία Πουλκουρτζή – Ο πατέρας της τετραπληγικής κοπέλας είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο με τον τιτάνιο αγώνα του!

Αισθήματα θλίψης και συγκίνησης σκόρπισε στην αχαϊκή πρωτεύουσα η είδηση ότι η 31χρονη Μαρία Πουλκουρτζή, η ιστορία της οποίας είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, κυρίως μέσω του πολύχρονου αγώνα που κατέβαλλε ο πατέρας της να εξασφαλίσει την αρωγή της πολιτείας, έφυγε από τη ζωή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Πουλκουρτζής επανειλημμένα είχε προβεί σε διαβήματα διαμαρτυρίας προς τις εκάστοτε κυβερνήσεις, χρησιμοποιώντας ακόμη και το έσχατο μέσο της απεργίας πείνας, προκειμένου να εκμαιεύσει την ανταπόκρισή τους στις δραματικές ανάγκες της οικογένειάς του, δεδομένου ότι η κόρη του είχε 100% αναπηρία, ενώ για να διατηρηθεί στη ζωή χρειαζόταν να λαμβάνει 1.300 χάπια το μήνα.

Τελευταία έντονη διαμαρτυρία του απεγνωσμένου πατέρα ήταν αυτή της παραμονής των Χριστουγέννων του 2015, όταν και ξεκίνησε απεργία πείνας, δίπλα στη φάτνη που είχε στήσει ο Δήμος στην «καρδιά» της Πάτρας, στην πλατεία Γεωργίου, θέλοντας να εκφράσει τη βαθιά απογοήτευση και την οργή του για το γεγονός ότι το κράτος δεν παρείχε φάρμακα και αναλώσιμα στην κόρη του, παρά τις αυταπόδεικτες ανάγκες.

Τραγική ειρωνεία είναι ότι μέλος στις αρχές της φετινής χρονιάς ο ΕΟΦ είχε εγκρίνει την πίστωση και χορήγηση των φαρμάκων που απαιτούνταν για να κρατηθεί η κοπέλα στη ζωή. H κηδεία της θα γίνει αύριο ώρα 4 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλια.

pelop

Σχόλια:

more recommended stories