Πάτρα: Διαγωνισμός μόνο για πλούσιος και για όσους θέλουν να «σπρώξουν» χρήμα

Πάτρα: Διαγωνισμός μόνο για πλούσιος και για όσους θέλουν να «σπρώξουν» χρήμα

Σε υπόθεση η οποία θα βάλει τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο προσωπικά σε θέση απολογούμενου, κινδυνεύει να εξελιχθεί η  μίσθωση των δύο φιλέτων στην παραλιακή της Ηρώων Πολυτεχνείου, καθώς όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία οι συντάκτες των όρων  βρίσκονται εκτός πραγματικότητας.

Η υπόθεση αφορά τη μίσθωση του πρώην poco poco στην Ηρώων Πολυτεχνείου και του πρώην καταστήματος που υπάρχει στη Μαρίνα, το οποίο επί χρόνια νοίκιαζε  ο επιχειρηματίας Λάγιος.

Τα δύο ακίνητα, τα οποία στην πιάτσα θεωρούνται «κοφτήρια» χρήματος εάν κάποιος τα λειτουργήσει αυστηρά επαγγελματικά, πρόκειται να βγουν σε δημοπρασία μίσθωσης το επόμενο διάστημα με τους σχετικούς όρους να βρίσκονται ήδη στην περιφέρεια.

Από τα στοιχεία προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά για τους συντάκτες των όρων, καθώς μεταξύ άλλων για τα δύο ακίνητα προβλέπεται η προκαταβολή ως εγγύηση ποσού 50.000€ (για το καθένα) και προκαταβολή 12 μισθωμάτων αντίστοιχα. Το σκεπτικό με το οποίο έγινε η θέσπιση αυτών των δύο ωρών ακουμπάει στην επιθυμία να μην ξανά βρεθεί ο Δήμος αντιμέτωπος με φέσι όπως έγινε σε άλλες περιπτώσεις κατά το παρελθόν.

Ωστόσο αυτή η πρόθεση δημιουργεί αυτομάτως άλλα προβλήματα και ερωτηματικά , καθώς η υιοθέτησή της σημαίνει πως αυτομάτως αποβάλλονται από τον διαγωνισμό δεκάδες  μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης και αναψυχής ,  καθώς θα αδυνατούν να «χτυπήσουν» τα συγκριμένα καταστήματα γιατί απαιτούνται μεγάλα ποσά.

Η εκτίμηση που υπάρχει  ως προς το κόστος ενοικίασης του καθενός εκ των δύο «φιλέτων» της Ηρώων Πολυτεχνείου , παραπέμπει σε ένα πόσο άνω των 200.000 ευρώ  καθώς μόνο για ενοικίαση μαζί με την εγγύηση απαιτούνται 50.000+60.000 για  δώδεκα μήνες προκαταβολής ενοικίου + η δαπάνη για την επισκευή και διαμόρφωσή τους + τα έξοδα για  τις πρώτες ημέρες λειτουργίας.

Κύκλοι της αγοράς , που έχουν λάβει γνώση των όρων που περιέχει η μίσθωση κάνουν λόγω για φιλέτα τα οποία αποτελούν  -εάν η Δημοτική Αρχή δεν αντιδράσει – βούτυρο στο ψωμί όσων έχουν «λίπος», δηλαδή όσων θέλουν να  ξεπλύνουν χρήμα ή να βγάλουν χρήμα από το σεντούκι, το οποίο αδυνατούν να δικαιολογήσουν.

Μεγάλο ενδιαφέρον

Το γεγονός πως ήδη γύρο από τα δύο αυτά ακίνητα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα  οδηγεί στο συμπέρασμα πως οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλοί ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές μεταξύ επιχειρηματιών προκειμένου να τα «χτυπήσουν» από κοινού ή τουλάχιστον να βρεθεί τρόπος να δικαιολογηθεί με τη διαδικασία της διασποράς των χρημάτων που απαιτούνται.

Αν οι όροι παραμείνουν ίδιοι, τότε τα δύο ακίνητα θα μπορούν να χτυπηθούν από δύο με τρείς επιχειρηματίες του χώρου εστίασης αναψυχής στην Πάτρα που ήδη  έχουν το πάνω χέρι ή από άτομα τα οποία έχουν μαύρο χρήμα  και το οποίο αναζητούν τρόπους να ανακυκλώσουν.

Σε αυτή την περίπτωση το πρόσωπο που έχει το ρευστό θα κατανείμει σε δύο , τρία ή και τέσσερα άτομα της εμπιστοσύνης του τα χρήματα , θα εμφανιστούν να καταθέτουν πρόταση από κοινού και εάν τους προκύψει τότε θα καταθέσουν σε τέσσερις λογαριασμούς σε διαφορετικές τράπεζες , το πολυμερισμένο ποσό, εμφανίζοντάς το ως προϊόν οικονομιών που είχαν στο σπίτι τους.

Οι πονηροί

Στο όλο σκηνικό θα πρέπει να προσθέσει κανείς και την κατηγορία αυτών ,που ναι μεν είναι διατεθειμένοι να διεκδικήσουν τα δυο αυτά ακίνητα με τους όρους  που αναφέρονται, αλλά  εάν τελικά τα πάρουν το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να ξανά πληρώσουν, με αποτέλεσμα μετά από λίγο καιρό ο Δήμος και η Δημοτική Αρχή να είναι στο ίδιο έργο θεατές.

Πηγή: patrastimes.gr

Σχόλια:

more recommended stories