Πάτρα: Δημιουργούν καταυλισμό στου Λαδόπουλου – 60 Αφγανοί μόνιμοι κάτοικοι

Ο καταυλισμός της οδού Ευρώτα αλλά εν έτει 2016… έχει και ταβάνι! Παλιό εργοστάσιο Λαδόπουλου. Οι πρώτοι 60 Αφγανοί ζουν εκεί! Και μπορεί ο χώρος να είναι ερείπιο, λίγο όμως τους νοιάζει! Έχουν βρει μία βρύση για να πλένονται, ζητιανεύουν για φαγητό, κοιμούνται όλοι μαζί σε ένα μεγάλο δωμάτιο!

Οι λέξεις δε μπορούν να περιγράψουν τις συνθήκες! Μυρίζει … δεν υπάρχει σαπούνι, δεν υπάρχουν ρούχα, κι όλα είναι ερειπωμένα!

Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν κάτω από αυτές τις συνθήκες με το βλέμμα στραμμένο στο νέο λιμάνι! Και σε κάποια νταλίκα που θα τους μεταφέρει στην γειτονική Ιταλία και από εκεί και πέρα… έχει ο Αλλάχ!

Σκηνικό του 2006 αρχίζει και στήνεται σιγά σιγά σε αυτόν τον χώρο. Όπως και στην ΑΒΕΞ και πιθανόν και σε άλλα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια! Όπως συνέβαινε προ ετών στην Πειραϊκή Πατραϊκή, τότε που είχε γίνει και η μεγάλη «σκούπα» επί των ημερών του Νίκου Δένδια, τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Οι Αφγανοί στον Λαδόπουλο αυξάνονται. Και θα συνεχίσουν να αυξάνονται όσο παραμένει κλειστή η Ειδομένη!

patrastimes.gr

Σχόλια:

more recommended stories