Το σκηνικό που χαρακτήρισε την τελετή απονομής των βραβείων του Πατρινού Καρναβαλιού, δεν ήταν οι απονομές, αλλά η… μη απονομές.

Το πλήρωμα “86”, το γκρουπ που εντυπωσίασε και φέτος με το θέμα και το θέαμα που παρουσίασε, ενώ ήταν από αυτά που σάρωσαν στις απονομές, δεν του έδωσαν τα βραβεία που πήρε.

Μιλάμε ασφαλώς για το «Cubious» το οποίο για ακόμα μία χρονιά έκανε τους θεατές που παρακολούθησαν την μεγάλη παρέλαση της Κυριακής να μείνουν με ανοικτό το στόμα με αυτό που παρουσίασαν.

Ωστόσο, στην εκδήλωση αποφασίστηκε να μην του δώσουν τα βραβεία που απέσπασε, εξαιτίας της σκόπιμης παρακώλυσης της παρέλασης. Κάτι που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις από τους καρναβαλιστές που βρέθηκαν στην εκδήλωση της απονομής, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Αίγλης.

Η σκόπιμη παρακώλυση, σύμφωνα με όσους προχώρησαν σε αυτή την απόφαση, επί της ουσίας έχει να κάνει με το θέαμα που παρουσίασαν, καθώς αν δεν «παρακωλυόταν» η παρέλαση, το πλήρωμα δεν θα παρουσίαζε και αυτό που παρουσίας.

Είναι μία απόφαση που σίγουρα θα συζητηθεί στους κύκλους των καρναβαλιστών, καθώς το ερώτημα που προκύπτει είναι ένα: Θέλουμε ή δεν θέλουμε θέαμα υψηλής ποιότητας στο Πατρινό Καρναβάλι και αν έτσι το βραβεύουμε.

Θυμίζουμε ότι για το πλήρωμα «86» το φετινό καρναβάλι ήταν μάλλον το τελευταίο του, καθώς όπως έχουν τονίσει οι υπεύθυνοι του πληρώματος από τα επόμενα καρναβάλια δεν θα δέχονται νέα μέλη, πέραν του κλειστού πυρήνα της ομάδας που υπάρχει πλαισιώνει χρόνια το πλήρωμα.

Να σημειωθεί ότι εκτός του «86» αποκλείστηκε και το πλήρωμα «65», που καταστρατήγησε την σειρά παρέλασης και έβγαλε άρμα που δεν είχε δηλώσει και έτσι τιμωρήθηκε με αποκλεισμό στο εξής. Δείτε ορισμένες φωτογραφίες από την απονομή.

Πάτρα: Δεν έδωσαν τα βραβεία στο πλήρωμα «86» λόγω… «σκόπιμης παρακώλησης»! (pics) Πάτρα: Δεν έδωσαν τα βραβεία στο πλήρωμα «86» λόγω… «σκόπιμης παρακώλησης»! (pics) Πάτρα: Δεν έδωσαν τα βραβεία στο πλήρωμα «86» λόγω… «σκόπιμης παρακώλησης»! (pics)
Πηγή: patrasevents.gr