Πάτρα: Αυξάνονται κάθε ημέρα οι φτωχοί – Έξι χιλιάδες άτομα θα σιτιστούν φέτος τα Χριστούγεννα από την Τράπεζα Τροφίμων – Ξεκινά από αύριο η διανομή

Δραματική είναι η αύξηση του αριθμού των συνανθρώπων μας, οι οποίοι έχουν χτυπηθεί από τη συνεχιζόμενη κρίση και τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται από το 2009. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας Τροφίμων του Δήμου Πατρέων και της Μητρόπολης, φέτος τα Χριστούγεννα 1525 οικογένειες της πόλης, δηλαδή περίπου 6.000 άτομα, θα στρώσουν το γιορτινό τραπέζι με αγαθά που θα πάρουν από την κοινωνική δομή.

Όπως αναφέρουν στο thebest.gr άνθρωποι του χώρου, ο αριθμός των οικογενειών που ζητούν την αρωγή της Τράπεζας Τροφίμων διαρκώς αυξάνεται, την ώρα που το προσωπικό της κοινωνικής δομής είναι ελάχιστο.

Εάν αναλογιστεί κανείς ότι τα Χριστούγεννα του 2012 οι δικαιούχοι της Τράπεζας Τροφίμων ήταν 800 οικογένειες και φέτος είναι 1525 οικογένειες, καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος της κρίσης και της φτωχοποίησης της τοπικής κοινωνίας.

Η διανομή των αγαθών από την Τράπεζα Τροφίμων θα ξεκινήσει από αύριο Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί την παραμονή των Χριστουγέννων

thebest.gr

Σχόλια:

more recommended stories