Πάτρα: Απάτη με πλαστές επιταγές – Στόχος οι έμποροι

Απίστευτη απάτη στην Πάτρα, με λεία 16.000 ευρώ και πλαστή τραπεζική επιταγή βάρος σε γνωστού επιχειρηματία.

Θύμα της σπείρας, είναι ο έμπορος Φώτης Δούβρης της γνωστής ομώνυμης επιχείρησης ηλεκτρικών ειδών, ο οποίος έπεσε στα νύχια μιας καλά οργανωμένης ομάδας απατεώνων, που  κατάφερε να του αποσπάσει προϊόντα για υποτιθέμενες μεζονέτες στο Αίγιο

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Κόσμος” , όπως σημείωναν στελέχη της Attica Bank, της οποίας οι απατεώνες πλαστογράφησαν την επιταγή, πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο κρούσμα, μέσα σε 20 χρόνια. Ήταν δε τόσο καλοστημένη η απάτη που η επιταγή δεν ξεχώριζε σε τίποτα από μία αληθινή.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ένα μέλος της σπείρας, προσποιούμενος τον πελάτη, ζήτησε τηλεφωνικά προσφορές, για τον εξοπλισμό τεσσάρων νεόδμητων μεζονετών που δήθεν διατηρούσε στο Αίγιο και τις οποίες ήθελε να σύντομα να παραδώσει στους ενοικιαστές τους.

Μετά από διαπραγμάτευση για την τελική τιμή και τον τρόπο αποπληρωμής, συμφώνησαν να δοθεί τραπεζική  επιταγή, που θα πιστοποιούσε ότι το συγκεκριμένο ποσό ήταν κατατεθημένο στην Τράπεζα.

Έτσι κι έγινε: Η επιταγή παραδόθηκε στην επιχείρηση μέσω του ανυποψίαστου οδηγού, ο οποίος μισθώθηκε για να εκτελέσει την μεταφορά των πραγμάτων στην Αθήνα. Η επιταγή παραδόθηκε απογευματινές ώρες που οι Τράπεζες ήταν κλειστές και όταν την επόμενη ημέρα η επιχείρηση πήγε να εισπράξει το ποσό, η Attica Bank, διαπίστωσε ότι η επιταγή είναι πλαστή.

Στην πρωτεύουσα, τα πράγματα ξεφορτώθηκαν και αφέθηκαν όχι μέσα, αλλά έξω από κατά τα άλλα νόμιμη αποθήκη, με το πρόσχημα ότι δήθεν έλειπε ο φύλακας που είχε το κλειδί.

Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα της Ασφάλειας, από εκεί τα πράγματα αμέσως μεταφέρθηκαν με τα φορτηγά της σπείρας σε άλλο σημείο, ενώ τα τηλέφωνα που χρησιμοποίησαν οι απατεώνες για τις συνεννοήσεις με τον επιχειρηματία, ανήκαν σε Πακιστανούς

Σχόλια:

more recommended stories