Πάτρα: Ανέκδοτο τα δωρεάν ποδήλατα από τον Δήμο; Ακόμη έρχονται…

Πάτρα: Ανέκδοτο τα δωρεάν ποδήλατα από τον Δήμο; Ακόμη έρχονται…

Ανέκδοτο έχει γίνει η αναμενόμενη διάθεση ποδηλάτων από τον Δήμο της Πάτρας προκειμένου να τα χρησιμοποιούν οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους, εντός του κέντρου. Οι βάσεις έχουν τοποθετηθεί εδώ και ένα χρόνο και ακόμα τα ποδήλατα δεν τα είδαμε.   Πέρσι τέτοιο καιρό γράφαμε στο thebest.gr ότι από τον Μάιο επρόκειτο να τεθεί σε λειτουργία το δίκτυο κοινόχρηστων ποδηλάτων.

Σήμερα ένα χρόνο μετά, τα πολυπόθητα ποδήλατα που θα συμβάλλουν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Πατρινών, δίνοντας τους τη δυνατότητα δωρεάν μετακίνησης εντός της πόλης, είναι άφαντα!

Η τελευταία, ανεπίσημη, ενημέρωση που είχαμε ήταν πριν από περίπου ένα μήνα,  σύμφωνα με την οποία το μέτρο θα λειτουργήσει φέτος τον Μάιο.

Μάλιστα σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρμοδίων της ΑΔΕΠ, που υλοποιεί το πρόγραμμα, αυτό επρόκειτο να ξεκινήσει καμπάνια προβολής του μέτρου, ώστε να το μάθει ο κόσμος και να παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου, με την οποία θα ανακοινωνόταν η δράση.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, τα 30 ποδήλατα ήδη βρίσκονται στη διάθεση της ΑΔΕΠ, ενώ αναζητούνταν εθελοντές, που θα λειτουργήσουν το σύστημα.

Στα παράδοξα της ελληνικής γραφειοκρατίας, τα οποία τα έχουμε συνηθίσει πια, αποτελεί το γεγονός ότι και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αναλάβει και αυτή ίδιο ακριβώς πρόγραμμα δημιουργίας δικτύου κοινοχρήστων ποδηλάτων στην Πάτρα! Τουλάχιστον δεν έβαλαν τους σταθμούς στάθμευσης των ποδηλάτων στις ίδιες τοποθεσίες…

Μέχρι σήμερα το μόνο που έχουμε δει είναι οι σταθμοί στάθμευσης των ποδηλάτων, οι οποίοι «καλύπτονται» από τα σταθμευμένα οχήματα…

thebest.gr

 

Σχόλια:

more recommended stories