Κάτι αλλάζει στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας ως προς την κατανομή των κλάδων, με την τάση να προϋπάρχει ήδη εδώ και μήνες.

Ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου, ένας δρόμος που χαρακτηριζόταν μέχρι τώρα εμπορικός, το τελευταίο διάστημα σηκώνει ολοένα και περισσότερο το βάρος της εστίασης, με νέα καταστήματα αυτού του είδους να εμφανίζονται τους τελευταίους μήνες κατά μήκος του.

Δεν είναι μόνο τα γνωστά καταστήματα της Αγίου Νικολάου που έφυγαν από εκεί, με το ένα από αυτά να ανοίγει στο επόμενο χρονικό διάστημα στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, από τις αρχές του 2016 θα εμφανιστούν τουλάχιστον τρεις ακόμα καφετέριες – μπαρ, αλλά και ένα wine bar, σε διαφορετικά σημεία του πεζόδρομου της Ρήγα Φεραίου.

Σε καταστήματα που μέχρι τώρα είχαν κυρίως εμπορική δραστηριότητα. Ήδη οι εργασίες έχουν ξεκινήσει σε κατάστημα στην συμβολή του πεζόδρομου με την Γεροκωστοπούλου, ενώ ένα τετράγωνο πιο κάτω, στο ύψος της Ερμού, η καφετέρια που είχε ανοίξει πριν από μερικούς μήνες επεκτάθηκε στο διπλανό ακίνητο που είχε μείνει ξενοίκιαστο.

Τα εμπορικά καταστήματα φεύγουν, λοιπόν, από τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και ο κλάδος της εστίασης εγκαθίσταται για τα καλά σε έναν από τους πιο «ζωντανούς» δρόμους της Πάτρας.

Αντίθετα, ο πεζόδρομος της Αγίου Νικολάου τείνει να μετατραπεί σε δρόμο εμπορικό κυρίως, «φιλοξενώντας» κατά μήκος του ολοένα και περισσότερα πολυκαταστήματα πολυεθνικών εταιριών.

patrasevents.gr