Πάτρα: Ένταση στις εφορίες, εξαιτίας του επιδόματος ενοικίου

Έξαλλοι αλλοδαποί ξεσπάνε σε υπαλλήλους, βάζοντάς τα με τη διαδικασία 

Μέχρι την Αστυνομία είχαν καλέσει τις προάλλες στην Γ’ ΔΟΥ της Πάτρας, εξαιτίας φραστικού επεισοδίου που είχε γίνει λόγω του επιδόματος ενοικίου. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα επικρατεί ο κακός χαμός στις Εφορίες της πόλης, κυρίως από την προσέλευση αλλοδαπών που διαμένουν στην Ελλάδα για τουλάχιστον μία πενταετία και είναι και αυτοί δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου, διεκδικώντας ένα ποσό της τάξεως των 70 με 210 ευρώ το μήνα. 

Όπως προβλέπει ο νόμος για αυτή την κατηγορία πολιτών, οι αλλοδαποί δικαιούχοι για να διεκδικήσουν το επίδομα θα πρέπει να απευθύνονται στις κατά τόπους Εφορίες για να δηλώσουν άδεια διαμονής, στοιχεία διαβατηρίων και άλλα έγγραφα, προκειμένου οι αιτήσεις τους να επιβεβαιώνονται από το αρμόδιο γραφείο της περιφέρειας. 

Όμως οι επικυρώσεις των φακέλων αυτών από την Περιφέρεια, χρειάζονται μία διαδικασία που δεν είναι και τόσο γρήγορη, με αποτέλεσμα οι αλλοδαποί, φοβούμενοι ότι θα χάσουν το επίδομα του ενοικίου, να ξεσπούν στους υπάλληλους της εφορίας, οι οποίοι όμως δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Οι εφορίες από τη στιγμή που βγήκε στον αέρα το επίδομα του ενοικίου έχουν βρει τον μπελά τους. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο από το αρμόδιο τμήμα της Γ’ ΔΟΥ, έχουν περάσει στις τελευταίες ημέρες γύρω στους 2.000 φορολογούμενους για το σκοπό αυτό, ενώ το 70% αυτών, είναι μετανάστες υπήκοοι χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ζουν και εργάζονται μόνιμα στην Ελλάδα. Μάλιστα, η κατάσταση στην Γ’ ΔΟΥ βγήκε εκτός ελέγχου τις περασμένες ημέρες όταν έξαλλοι αλλοδαποί τα έβαλαν με τους υπαλλήλους της υπηρεσίας, οι οποίοι αναγκάστηκαν να καλέσουν την Αστυνομία για να επέμβει. 

Πηγή patrasevents

Σχόλια:

more recommended stories