Πάτρα: Έδιναν σε συγγενείς οστά χωρίς …ταυτότητα

Νέα στοιχεία γύρω από τα όσα συνέβαιναν επί χρόνια στο Α’ Δημοτικό νεκροταφείο!

H ανάδειξη του θέματος από το patrastimes.gr την περασμένη εβδομάδα έκανε στόματα να ανοίξουν με πολλούς από τους συγγενείς αποθανόντων οι οποίοι είχαν πέσει στα «νύχια» του κυκλώματος που λυμαινόταν το συγκεκριμένο κοιμητήριο να καταθέτουν την εμπειρία τους.

Στα όσα προκαλούν «ανατριχίλα» η περιγραφή περιπτώσεων, όπου συγγενείς νεκρών για τους οποίους έπρεπε να γίνει εκταφή και παράδοση οστών, εν αγνοία τους πήραν από την πίσω πόρτα οστά, τα οποία όμως δεν γνώριζε κανείς αν όντως ήταν οστά δικού τους συγγενούς καθώς οι επιτήδειοι δεν είχαν φροντίσει να γράφουν στη σακούλα που τα είχαν βάλει σε ποιον ανήκουν!!!

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός, πως σε άλλες περιπτώσεις έναντι αμοιβής κάποιοι φρόντιζαν να γίνει εκταφή ενώ δεν είχε γίνει πλήρης αποσύνθεση των σώματος του ενταφιασμένου, γεγονός που κανονικά επιβάλει τον εκ νέου ενταφιασμό.

Αυτό θα σήμαινε οικονομική επιβάρυνση για τους συγγενείς οι οποίοι όμως δεν ήταν διατεθειμένοι για κάτι τέτοιο αλλά το πρόβλημα λυνόταν με ένα μικρό «δωράκι» σε κάποιους.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές όλα όσα συνέβαιναν μέχρι πρότινος στο Α’ νεκροταφείο είναι σε γνώση των μελών της νέας Δημοτικής Αρχής και είναι θέμα χρόνου να υπάρξει αναλυτική δημοσιοποίηση των έργων και των ημερών συγκεκριμένων προσώπων τα οποία μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις είχαν και την απαιτούμενη πολιτική κάλυψη.

Πηγή: patratimes.gr

Σχόλια:

more recommended stories