Λες και έχει πέσει «βόμβα», με το ένα «λουκέτο» να διαδέχεται τον άλλο,σε έναν δρόμο που περνώντας από εκεί, δεν γίνεται, νιώθεις και εσύ το αίσθημα αυτό της θλίψης της ελληνικής κρίσης.

Η Γερμανού έχει καταντήσει να είναι ένας δρόμος γεμάτος από καταστήματα ξενοίκιαστα, από καταστήματα που έχουν κλείσει και που δεν λειτουργούν,ένεκα των καταστάσεων και της παρατεταμένης ύφεσης που ταλανίζει την χώρα.

Ένας δρόμος που κάποτε έσφυζε από ζωή. Πλέον χωρίς υπερβολή τα κλειστά καταστήματα μοιάζουν να είναι περισσότερα από τα ανοικτά μαγαζιά και τις επιχειρήσεις, καθώς κατά μήκος της, υπάρχουν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα που δεν συναντάς επιχείρηση που να λειτουργεί.

Σε πιάνει μελαγχολία. Είπαμε μάλιστα να τα μετρήσουμε, έτσι από περιέργεια.Από το ύψος της Χαραλάμπη μέχρι την πλατεία Ταμπαχάνων τα λουκέτα που μετρήσαμε και στις δύο πλευρές της Γερμανού είναι 48.

Αν κάποιος θελήσει να μετρήσει και λουκέτα που υπάρχουν στους γύρω δρόμους από την Γερμανού, στις καθέτους που ενώνουν την άνω πόλη με την κάτω πόλη, τότε είναι σίγουρο ότι ο παραπάνω αριθμός θα διπλασιαστεί.

Ο δρόμος της Πάτρας που σου βγάζει το αίσθημα της θλίψης της ελληνικής κρίσης (pics)

Με δυσκολία συναντάει κανείς στους δρόμους αυτούς συνοικιακό μαγαζί,ένα μικρό κατάστημα, μία οικογενειακή επιχείρηση. Ακόμα και μαγαζιά που ήταν για χρόνια σε συγκεκριμένους δρόμους, σε κομβικά σημεία, καταστήματα που είχαν πιάσει την γειτονιά, πλέον δεν υπάρχουν πια.

Έχουν κλείσει ή στην καλύτερη των περιπτώσεων οι ιδιοκτήτες τους έχουν βγει στη συνταξιοδότηση, με τις νέες γενιές, να μην συνεχίζουν την παράδοση, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που υπάρχουν και ότι αν συνέχιζαν θα μπορούσαν να είχαν οδηγηθεί στη οικονομική καταστροφή.

Καταστροφή από την οποία γλίτωσαν οι πατεράδες τους μόνο και μόνο επειδή πρόλαβαν να βγουν στη σύνταξη. Όσο για αυτούς που μένουν ανοικτοί;Ελπίζουν ή περιμένουν ή κάνουν υπομονή, δεν έχει σημασία και τόσο αυτό.

Ο δρόμος της Πάτρας που σου βγάζει το αίσθημα της θλίψης της ελληνικής κρίσης (pics)

Πάντως, το σίγουρο είναι ένα: Αν θέλει κάποιος να νιώσει το αίσθημα της θλίψης της ελληνικής κρίσης και της μελαγχολίας, ας περάσει από την Γερμανού. Με την ατμόσφαιρα που απορρέει από τα τόσα λουκέτα που υπάρχουν, θα το νιώσει δεν μπορεί.

Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι, διασχίζοντας άλλους δρόμους της πόλης, θα καταφέρει να νιώσει καλύτερα…

Ο δρόμος της Πάτρας που σου βγάζει το αίσθημα της θλίψης της ελληνικής κρίσης (pics) Ο δρόμος της Πάτρας που σου βγάζει το αίσθημα της θλίψης της ελληνικής κρίσης (pics) Ο δρόμος της Πάτρας που σου βγάζει το αίσθημα της θλίψης της ελληνικής κρίσης (pics)
patrasevents.gr