ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: Τετ-α-τετ Πελετίδη – Δρίτσα για το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας

Σε αναζήτηση λύσης για το θαλάσσιο μέτωπο βρίσκονται ξανά από χθες, ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, και ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης. Συναντήθηκαν στην Αθήνα και έβαλαν στο τραπέζι τα ζητήματα που έχουν προκύψει. Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα. Η πλευρά του Δήμου παρουσίασε τις θέσεις  της, μαζί με στοιχεία και χάρτες που αφορούν στο θαλάσσιο μέτωπο, υποδεικνύοντας τους χώρους που προσφέρονται για αξιοποίηση από τον δήμο και τις ενέργειες που απαιτούνται.
Από  την πλευρά του υπουργού Ναυτιλίας επαναβεβαιώθηκε η κυβερνητική βούληση για την παραχώρηση τμήματος του θαλασσίου μετώπου, χωρίς να αναλαμβάνονται συγκεκριμένες δεσμεύσεις ως προς το χρονοδιάγραμμα.
Στο μεταξύ υπάρχει και μία νέα αντιπρόταση εκ μέρους του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας  η οποία όμως ακόμη δεν έχει διαμορφωθεί πλήρως. Περιέχει βελτιώσεις σε σχέση με την αρχική σύμβαση που είχε κατατεθεί προ πενταμήνου από τον υπουργό και είχε προσωρινό χαρακτήρα (διάρκεια δύο ετών) για το μεγαλύτερο τμήμα της λιμενικής ζώνης της Πάτρας μήκους 2,5 χλμ.
dete.gr
Σχόλια:

more recommended stories