Μαζί με τις θρησκευτικές εκδηλώσεις που κορυφώνονται για την εορτή του Πολιούχου της Πάτρας, Αποστόλου Ανδρέα, λειτουργεί παράλληλα, κάθε χρόνο και το θρησκευτικό πανηγύρι, απέναντι από τον Ιερό Ναό του Πρωτοκλήτου.

Πρόκειται για τους «μποναμάδες» που στήνονται κατά μήκος της Ακτής Δυμαιών, στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, στο πάρκινγκ του «Γ. Καλεντζώτης», με τους μικροπωλητές να πουλούν τις πραμάτειες τους.

Εκεί, μπορεί να βρει κανείς εκτός από εκκλησιαστικά είδη, εικονίτσες, κομποσκοίνια, δεκάδες ακόμα πράγματα, ποικίλης μορφής που ικανοποιούν τον κάθε επισκέπτη. Ήδη οι πάγκοι των μικροπωλητών έχουν στηθεί και δεν είναι λίγοι εκείνοι οι Πατρινοί που πηγαίνοντας να προσκυνήσουν στον Ιερό Ναό, στη συνέχεια κατευθύνονται στην εμποροπανήγυρη.

Αυτό, πάντως, που προκαλεί άσχημες εντυπώσεις στους Πατρινούς και τους επισκέπτες, είναι ότι αρκετοί μικροπωλητές φέτος έχουν στήσει τους πάγκους τους πέρα από τον χώρο του πάρκινγκ Γ. Καλεντζώτης, έχοντας επεκταθεί κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου και περιμετρικά του Ιερού Ναού.

Σίγουρα, όμως, μία βόλτα από την εμποροπανήγυρη και τους μποναμάδες του Αγίου Ανδρέα, αξίζει τον κόπο.

Ξεκίνησαν οι «μποναμάδες» του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα (pics) Ξεκίνησαν οι «μποναμάδες» του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα (pics)
Πηγή: patrasevents.gr