Δεν ήθελα να εναντιωθώ στο σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου Πατρέων μιας και είναι ένα από τα πιο σύγχρονα συστήματα αυτόματης μίσθωσης όπου με την χρήση της ηλεκτρονικής κάρτας easybike, η παραλαβή ενός ποδηλάτου γίνεται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, όμως μήπως να δούμε λίγο καλύτερα το θέμα;

Πρωί Τρίτης στα Ψηλαλώνια της Πάτρας έγινα μάρτυρας σε ένα παραλίγο ατύχημα με ένα από αυτά τα ποδήλατα…

Νεαρός ποδηλάτης έβαλε την καρτούλα του, ανέβηκε σε ένα από τα ποδήλατα που ήταν σταθμευμένα για να πάει στην ευχή της Παναγίας, όμως για λίγο δεν είχαμε τον σοβαρό τραυματισμό του από την ταυτόχρονη διέλευση δύο οχημάτων.

Δεν έφταιγε! Έπρεπε να περάσει κάπως… Χωρίς ποδηλατόδρομους στην Πάτρα το να μετακίνησε με ποδήλατο είναι κάτι σαν extreme sport!

Ίσως είναι πανελλήνια πατέντα αυτό στην Πάτρα! Η χρηματοδότηση αυτών των ποδηλάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση έγινε με κανόνες ευρωπαϊκούς. Δηλαδή σε ευρωπαϊκούς δρόμους και όχι καρόδρομους, με δυτική νοοτροπία.

Στην Πάτρα δεν υπάρχει τίποτα παρά μόνο πεζόδρομοι… Συνεπώς οι ποδηλάτες μπορούν να έρθουν σε ρήξη με τα δικαιώματα των πεζών αν όχι των οδηγών μηχανοκίνητων.

Την ίδια ώρα ποδήλατα υπάρχουν στον μόλο της Αγίου Νικολάου, στην πλατεία Όλγας, στα Ψηλαλώνια και σε πολλά άλλα μέρη που για να πας οπουδήποτε πρέπει να διασχίσεις κάποιον κεντρικό δρόμο.

Ποιος παίρνει το ρίσκο σήμερα; Πόσο μάλλον τους χειμερινούς μήνες που η κίνηση στους δρόμους αυξάνεται και η «γαϊδουριά» επίσης.

Οι ποδηλατόδρομοι δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα. Πάρτε τα ποδήλατα σας και βάλτε τα… σε κάποια αποθήκη γιατί είναι επικίνδυνα εκεί έξω.

Το χάος στους δρόμους συνεχίζεται. Ένα από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πάτρα είναι το κυκλοφοριακό-συγκοινωνιακό καθώς και η έλλειψη χώρων στάθμευσης.

Υπάρχει σειρά. Μην τα λύνετε όλα μαζί γιατί… βελτιώθηκε απότομα η ποιότητα ζωής και δεν ξέρουμε πώς να την χειριστούμε!

Νιώθω εκνευρισμένη στην τοποθεσία Πάτρα!