Μικτά συνεργεία ελέγχου έρχονται για το Καρναβάλι της Πάτρας

Κάθοδο στην Πάτρα ετοιμάζουν μεικτά κλιμάκια ελεγκτών, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εξόρμηση στην πόλη, κατά τις τελευταίες ημέρες, της  κορύφωσης των εκδηλώσεων του  Πατρινού Καρναβαλιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάλληλοι του ΣΔΟΕ και του ΙΚΑ, συνοδεία αστυνομικών πρόκειται να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής, ακόμα και σε καρναβαλικά στέκια για να διαπιστωθεί εάν τηρείται η νομιμότητα. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΣΔΟΕ πρόκειται να στραφεί και προς τις βιοτεχνίες που “ράβουν” τα πληρώματα, δεδομένου ότι αυτές τις ημέρες τα μέλη των καρναβαλικών γκρουπ παραλαμβάνουν στολές, όπως άλλωστε καταμαρτυρούν οι τεράστιες ουρές που σχηματίζονται έξω από τα σημεία παραλαβής, σε διάφορα σημεία της πόλης.

Παράλληλα, στο στόχαστρο θα βρεθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας, μαύρης εργασίας, παραεμπορίου, ασφάλειας των τροφίμων.

Όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις θα βρεθούν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα.

Σε πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Πατρέων, οι εκπ΄ροσωποι του Εμπορικού Συλλόγου έθεσαν το ζήτημα του πλανόδιου εμπορίου και τις διαστάσεις που λαμβάνει κατά τις τελευταίες ημέρες της Αποκριάς στην Πάτρα και αντιστοίχως, ο ΣΚΕΑΝΑ περιέγραψε ασυδοσία σε ό,τι αφορά την πώληση αλκοόλ στους δρόμους, τις υπαίθριες ψησταριές από άτομα που ουδεμία σχέση έχουν με το επάγγελμα της εστίασης, αλλά και το γεγονός ότι υπάρχουν μαγαζιά που μετατρέπονται σε κέντρα διασκέδασης, χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις ή ακόμη βγάζουν ηχεία στο δρόμο.

Η δημοτική αρχή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υποσχέθηκε να κινηθεί στο μέτρο που της αναλογεί. Ενδεικτικό είναι και το μήνυμα προς τους επαγγελματίες που απηύθυνε από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα ο Δήμος Πατρέων, τονίζοντας τα εξής:  “Απευθύνουμε και φέτος έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους (επαγγελματίες, καταστηματάρχες, υπεύθυνους πληρωμάτων) να επιδείξουν υψηλό αίσθημα ευθύνης, για την αποφυγή καταστάσεων που δυσφημούν την μεγάλη μας γιορτή. Βάζουμε όλοι, όλες μας τις δυνάμεις για να έχουμε ένα πραγματικά καλό Καρναβάλι χωρίς προβλήματα”.

tempo24.gr

Σχόλια:

more recommended stories