Αρνητική είναι μέχρι στιγμής η ανταπόκριση των Πατρινών οδηγών στο νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης που προωθεί η δημοτική αρχή, με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να λύσει με αυτό το θέμα της παράνομης στάθμευσης και του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Χαρακτηριστικό της αδιαφορίας που έχουν δείξει οι οδηγοί της Πάτρας είναι ότι κατά την διάρκεια της πρώτης εβδομάδας της λειτουργίας του συστήματος οι κάρτες που έχουν αγοραστεί από τους πολίτες, είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Το όλο γεγονός έχει προβληματίσει την δημοτική αρχή αφού παρά την καμπάνια που έχει γίνει και τα ενημερωτικά φυλλάδια που έχουν μοιραστεί, δεν υπάρχει η ανάλογη ανταπόκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δημοτική αρχή θα προωθήσει την επιβολή προστίμων για τους οδηγούς που δεν συμμορφώνονται με την όλη κατάσταση και πάνω σε αυτό το θέμα θα υπάρξει συνάντηση με τους αρμόδιους της τροχαίας, η συνεργασία με την οποία είναι απαραίτητη για την ορθή λειτουργία του συστήματος.

Πεποίθηση, πάντως, των ανθρώπων του δήμου, είναι ότι εφόσον εφαρμοστεί το σύστημα έτσι όπως πρέπει, θα δώσει μεγάλη ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Πάτρας.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να ξηλώσει τα παλιά παρκόμετρα που υπάρχουν στους δρόμους της πόλης -αφού το νέο σύστημα δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο- ελευθερώνοντας με αυτόν τον τρόπο τα πεζοδρόμια.

patrasevents