ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΥΣΟΥΡΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ: Είχε πάρει 4,5 εκατομμύρια ευρώ… και «εκλιπαρούσε» για… δικαιοσύνη!

[quote_regular name=”” icon_quote=”no”][/quote_regular]Από δανειολήπτες που προσφεύγουν στην ελληνική δικαιοσύνη για να γλιτώσουν τα υπέρογκα ποσά που πρέπει να δίνουν στις τράπεζες λόγω αντικειμενικών δυσκολιών συνεπεία της κρίσης και της μείωσης των αποδοχών ή της αύξησης της ανεργίας, έχουμε ακούσει πολλές φορές και είναι καθημερινές οι δίκες που γίνονται και στις δικαστικές αίθουσες της Πάτρας.

Όμως για… γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος αιτήθηκε να πάρει ανάσα για μερικά… εκατομμύρια που είχε πάρει από πιστωτικά ιδρύματα, δεν είχαμε ξανακούσει. Πάντως η υπόθεσή του απασχόλησε αρκετά και έκανε και τον πρόεδρο της δικαστικής έδρας να αναρωτηθεί πώς ένας ενεργός επιχειρηματίας δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Ο συγκεκριμένος δεν χρωστά κάποιες δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αλλά συνολικά… 4,5 εκατομμύρια ευρώ!

Με το πού ακούστηκαν τα στοιχεία στο ακροατήριο επικράτησε αναβρασμός. Διάδικοι που βρίσκονταν στην αίθουσα και περίμεναν να έρθει η σειρά για τις δικές τους υποθέσεις όχι μόνο σχολίαζαν αλλά παρ’ ολίγο να σημειωθεί και ένταση.
Κάτι που είχαν αρχίσει να κάνουν από νωρίτερα με το που είδαν τον επιχειρηματία να εισέρχεται και τον αναγνώρισαν αμέσως. Και απόρησαν για το… τι δουλειά είχε εκεί μέσα ο συγκεκριμένος.

Δεν φαντάζονταν ότι θα παρίστατο σε δίκη δική του για αίτησή του που αφορούσε στη διαγραφή χρεών του και στην έκδοση δικαστικής απόφασης που θα του έδινε «ανάσα» μείωσης οφειλής αλλά και αύξησης χρόνου αποπληρωμής. Και αυτό που δεν φαντάζονταν με τίποτα, ήταν και το ύψος των οφειλών του.

Απορρίφθηκε η αίτησή του
Πιο συγκεκριμένα, ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε εισπράξει περί το 1,5 εκατομμύριο ευρώ ως δάνειο από μία τράπεζα και άλλα 4 περίπου εκατομμύρια από άλλα πιστωτικά ιδρύματα. Η εταιρία του υπάρχει ακόμα αλλά ο ίδιος προσέφυγε στη δικαιοσύνη προκειμένου να πετύχει την μείωση των χρεών του, θέλοντας να εκμεταλλευτεί προφανώς τις ευνοϊκές δικαστικές αποφάσεις για δανειολήπτες. Αλλά στη δική του περίπτωση, το δικαστήριο δεν ήταν ευνοϊκό. Απεναντίας. Ο δικαστής έδειξε την απορία στο πρόσωπό του αλλά την απέδειξε με την απόφασή του που ήταν απορριπτική στην αίτηση του επιχειρηματία. Ο οποίος θα πρέπει να καταβάλει κανονικά όσα δανείστηκε από τις τράπεζες.

Αγωνία για τους δανειολήπτες
Άγωνία για 7.500 περίπου δανειολήπτες που έχουν προσφύγει στο νόμο Κατσέλη και στο Ειρηνοδικείο Πατρών. Όπως είπε ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος Πάτρας της ΕΚΠΟΙΖΩ Τάσος Νικολαδάκης, «στο Νόμο Κατσέλη έχουν προσφύγει 135.000 δανειολήπτες. Από αυτούς 7-7.500 καταναλωτές στο Ειρηνοδικείο Πατρών, με το μέσο όρο των δανείων που έχουν να είναι σε 2,6 τράπεζες. Το μέσο στεγαστικό δάνειο που έχουν λάβει είναι 150.000 ευρώ, όμως πλέον λόγω των τοκοχρεωλυσίων, το ποσό έχει εκτιναχθεί πάνω από τις 200.000 ευρώ. Όπως γίνεται αντιληπτό δεν μπορεί να τίθεται όριο από την κυβέρνηση στο ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας, γιατί έτσι θα αρχίσει ο κόσμος να χάνει το σπίτι του. Πρέπει να συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε τα συμφέροντα των καταναλωτών και όσων έπεσαν στην παγίδα της υπερχρέωσης».

dete.gr

Σχόλια:

more recommended stories