Μία Πατρινή σε πρόγραμμα αεροδιαστημικής – Μόλις 29 ετών η υποψήφια διδάκτωρ στο Πολυτεχνείο της Πάτρας ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στους ηλιόλουστους δρόμους της Τουλούζης, που κάποιες φορές της θυμίζει την Πάτρα, περπατά καθημερινά η 29χρονη Παναγιώτα Κελβερκλόγλου για να πάει από το σπίτι στο γραφείο της στο Aerospace Valley. 

cite_espacevae.jpg

Η 29χρονη υποψήφια διδάκτωρ στο Πολυτεχνείο της Πάτρας είναι η εθνική μας «πρεσβευτής» στο Aerospace Valley, απ’ όπου εκπορεύονται τα αεροδιαστημικά προγράμματα των ευρωπαϊκών χωρών.

11855835_10206608287913508_2527641732804837572_n.jpg

Η Παναγιώτα καλείται να σχεδιάζει από κοινού, όπως γράφει η εφημερίδα Καθημερινή, με τους συναδέλφους της προτάσεις για ευρωπαϊκά προγράμματα, εκπροσωπώντας το si- cluster του Corallia, δηλαδή το αντίστοιχο ελληνικό cluster αεροδιαστημικής.

aerospace_valley1.jpg

«Η θέση μου, την οποία ανέλαβα τον Ιανουάριο, έχει προκλήσεις, καθώς καλούμαι να συνδυάσω τις γνώσεις της διαστημικής τεχνολογίας με άλλους τομείς, όπως τον αγροτουρισμό και τα logistics, να συγκεράσω φαντασία με ρεαλισμό» εξηγεί η Παναγιώτα, που βρίσκεται στη «Μέκκα» της αεροδιαστημικής χάρη στην υποτροφία του Ιδρύματος Μποδοσάκη, σε συνεργασία εν προκειμένω με το Corallia.

Η ίδια, όπως και άλλοι Ελληνες πτυχιούχοι, χρειάστηκε την ώθηση της αμειβόμενης πρακτικής άσκησης, ώστε να κάνει το μεγάλο βήμα εκτός συνόρων.

agnes_paillard_-_ouverture_assemblee_generale_aerospace_valley-1er_octobre_2015_0.jpg

«Από το 2010 έως σήμερα έχουμε υλοποιήσει 11 προγράμματα πρακτικής άσκησης στο Bέλγιο, το Λουξεμβούργο, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Γαλλία, την Ελβετία και τη Δανία» αναφέρει στην «Κ» ο γραμματέας του Ιδρύματος, κ. Σωτήρης Λαγανόπουλος.

«Το 90% των εκπαιδευόμενων μετά το πέρας της πρακτικής έχει βρει μόνιμη δουλειά σε χώρα της Ε.Ε. ή την Ελλάδα» επισημαίνει.

tempo24.gr

Σχόλια:

more recommended stories