Λιμενάρχης Πάτρας: Συναγερμός για κύμα μεταναστών στο Λιμάνι – Όχι στη δημιουργία hot spot – Ζήτησα από Δήμο – Περιφέρεια να πουν αν έχουν χώρους φιλοξενίας

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, μετά το οριστικό κλείσιμο της «βαλκανικής διόδου», των συνόρων στην Ειδομένη, αφού η Δυτική Ελλάδα και τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας αποτελούν πλέον τις μόνες «πύλες εξόδου» προς τη δύση.

Ο φόβος για επιστροφή παλαιότερων ημερών, με σκηνικό…Ευρώτα, κινητοποιεί τις αρχές της Πάτρας σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα συντονισμένο πλαίσιο δράσης, για να μην… «τρέχουμε» την τελευταία στιγμή.

Ήδη Δήμος Πατρέων και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχουν ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών ένα συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης και εν δυνάμει αντιμετώπισης του φαινομένου, εάν υπάρξει.

Ο προαναφερθείς προβληματισμός εντείνεται και από το γεγονός της αύξησης των μεταναστών στο λιμάνι, οι οποίοι προσπαθούν ξανά με κάθε τρόπο να πηδήξουν τα κάγκελα, να περάσουν εντός και μέσω κάποιου φορτηγού να «τρυπώσουν» σε ένα πλοίο και να ταξιδέψουν προς το… όνειρο μιας καλύτερης ζωής.

«Ενεργοποιήσαμε εκ νέου τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το λιμάνι, τα οποία είχαν εξασθενήσει το τελευταίο διάστημα. Όντως υπάρχει αύξηση των μεταναστών περιμετρικά του λιμανιού και ελπίζω να διαψευσθεί ο φόβος μου πως θα ζήσουμε σκηνές του παρελθόντος», τονίζει στο Patrastimes.gr ο κεντρικός λιμενάρχης Πατρών, Τρ. Κοροντζης.

«Φοβάμαι την ανάκαμψη του φαινομένου, καθώς η πόλη αποτελεί πύλη εξόδου, μετά και το κλείσιμο των συνόρων στην Ειδομένη. Ελπίζω να μην υπάρξει μυαλό που θα σκεφθεί τη δημιουργία hot spot στη Πάτρα, η οποία έχει λιμάνι», προσθέτει.

«Εμείς κάνουμε το καθήκον μας, με συχνές περιπολίες και περιφρούρηση του λιμανιού. Μάλιστα στείλαμε σε Δήμο και Περιφέρεια έγγραφα με τα οποία ζητούσαμε να μάθουμε εάν υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι φιλοξενίας, αλλά ακόμη δεν έχουμε λάβει απάντηση», δήλωσε. ο κ. Κοροντζής.

patrastimes.gr

 

Σχόλια:

more recommended stories