ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΑΤΡΑΣ: Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί μετά τις αλλαγές, λόγω Περιμετρικής, στα Ταμπάχανα

Πρωτοφανείς διαστάσεις έχει πάρει τους τελευταίους μήνες το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην οδό Γερμανού στην Άνω Πόλη της Πάτρας. Όπως κατέγραψε το επιτόπιο ρεπορτάζ του thebest.gr η κατάσταση, κατά τις ώρες αιχμής, είναι στην κυριολεξία αφόρητη με την ταλαιπωρία των οδηγών να χτυπάει κόκκινο.

Μάλιστα η κίνηση δεν περιορίζεται στην οδό Γερμανού, καθώς ανάλογα με την περίσταση (π.χ. προσέλευση στο εμπορικό κέντρο της Πάτρας όταν ανοίγουν μαγαζιά κι Υπηρεσίες) το πρόβλημα μεταφέρεται σε αρκετούς άλλους δρόμους όπως η Μεσσάτιδος, η Αρόης, η 12ου Συντάγματος κ.α με τις ουρές των αυτοκινήτων να φθάνουν μέχρι το Πεύκο της Αρόης και το ΚΕΤΧ αντίστοιχα.

Xαρακτηριστικό της αργής ροής των οχημάτων επί της Γερμανού είναι το γεγονός ότι, μια από τις ημέρες που το thebest.gr βρέθηκε στο σημείο, χρειαστήκαμε 20 ολόκληρα λεπτά για να διανύσουμε μια απόσταση 500-600 μέτρων, ενώ από την πλατεία Ταμπαχάνων και μέχρι τον Αγ. Κωνσταντίνο (Αρόη), απόσταση δηλαδή 1χλμ., την κάναμε σε μόλις ένα λεπτό.

Συμπολίτες που χρησιμοποιούν την οδό Γερμανού καθημερινά τονίζουν ότι, ανάμεσα στις 13:30 και τις 14:30, το πρόβλημα ξεκινά ακόμα και από το ύψος του Ρωμαϊκού Ωδείου και συνεχίζεται αμείωτο μέχρι τα Ταμπάχανα.

Όπως εξηγούν το κυκλοφοριακό έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα, από τότε δηλαδή που τέθηκαν σε λειτουργία τα καινούργια φανάρια στον ύψος των Ταμπαχάνων μετά τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο σημείο στα πλαίσια της Μίνι Περιμετρικής.

Αυτή η «εντελώς άστοχη», όπως την περιγράφουν, νέα ρύθμιση των φαναριών έχει πολλαπλασιάσει το πρόβλημα σε συνδυασμό φυσικά με το διπλοπαρκάρισμα, φαινόμενο που είναι ανεξέλεγκτο στην Άνω Πόλη. Αν σε αυτά προστεθεί και το γεγονός ότι η οδός Τισσαμένους παραμένει κλειστεί έχουν μετατράψει την οδό Γερμανού σε «κολαστήριο».

Πηγή: thebest.gr
Σχόλια:

more recommended stories