Καταστηματάρχες Πάτρας: “Δεν κάνουμε ούτε σεφτέ, η Κυριακή μας μάρανε”

«Δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουν τα καταστήματα της Πάτρας την προσεχή Κυριακή, 13 του μήνα, γιατί τα δώρα στους εργαζόμενους πολίτες δίδονται μετά τα μέσα Δεκεμβρίου, χρήματα που περιμένουν για να ανακουφιστούν και ίσως να ψωνίσουν», δήλωσε στο PatrasTimes.gr ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, Γιώργος Ρώρος.

«Δεν υπάρχουν χρήματα. Καιρό τώρα ο τζίρος είναι πεσμένος και η αγοραστική δύναμη των πολιτών, υπό την οικονομική κρίση, ασθενέστατη. Αν μπορούσαν να ψωνίσουν θα το έκαναν και τις υπόλοιπες μέρες», προσέθεσε ο κ. Ρώρος.

«Ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας έχει αποφασίσει για ανοιχτά καταστήματα τις δύο Κυριακές των εορτών, 20 και 27 Δεκεμβρίου, όπως κάθε χρόνο παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Εάν ανοίξουν τα καταστήματα και στις 13 οι εμπορουπάλληλοι θα δουλεύουν 28 μέρες συνεχόμενα. Είναι εξαντλητικό», υποστήριξε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Σε οδοιπορικό του PatrasTimes.gr στα καταστήματα του Ιστορικού Κέντρου, οι ιδιοκτήτες εμφανίζονται ακόμη προβληματισμένοι, καθώς η κίνηση βρίσκεται σε χαμηλά ακόμη επίπεδα, παρά το ότι έχουμε ήδη μπει σε εορταστικό κλίμα και απομένουν λίγες μόνο μέρες για τα Χριστούγεννα.

«Με τι λεφτά τα ψωνίσει ο κόσμος; Μνημόνια, φόροι. Και εμείς που είμαστε ανοιχτοί θαύμα είναι. Οι μισοί απειλούμαστε με έξωση. Το άνοιγμα της Κυριακής μας μάρανε», λένε μεταξύ άλλων, έμποροι.

«Μακάρι τώρα στις γιορτές να αυξηθεί η κίνηση έστω και λίγο. Κάποιοι δεν κάνουν ούτε σεφτέ. Τραγική η κατάσταση», συμπληρώνουν χαρακτηριστικά.

patrastimes.gr

Σχόλια:

more recommended stories