Καθηγητής Βιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών: Η ασπαρτάμη μετατρέπεται σε «κοκτέιλ» δηλητηρίων!

Καθηγητής Βιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών: Η ασπαρτάμη μετατρέπεται σε «κοκτέιλ» δηλητηρίων!

Ο καθηγητής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Γεωργίου εξακολουθεί να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την χρήση της ασπαρτάμης. Πίσω από τον μαγικό κόσμο των «λάϊτ» προϊόντων, πλανάται ένα μεγάλο ερωτηματικό: Είναι ασφαλείς οι γλυκαντικές ουσίες (μεταξύ αυτών και η ασπαρτάμη); Είναι η συγκεκριμένη ουσία τοξική;

Ο κ. Γεωργίου δηλώνει κατηγορηματικά: «Για να μειώσουν οι χημικές εταιρείες το κόστος παραγωγής της δεν χρησιμοποιούν για την κατασκευή της φυσικά αμινοξέα αλλά συνθετικά, όχι πλήρως καθαρά, και ως εκ τούτου περιέχοντα τοξικά υπολείμματα. Η ασπαρτάμη περιέχει 40% ασπαρτικό οξύ, 50% φαινυλαλανίνη και 10% μεθανόλη, η οποία μπορεί μεν να υπάρχει σε φυσικά προϊόντα -π.χ., χυμοί φρούτων, κρασί- αλλά χάνει την τοξικότητά της, διότι συνυπάρχει με το αντίδοτό της, την αιθανόλη, κοινώς αλκοόλη.

Η μεθανόλη της ασπαρτάμης μετατρέπεται και σε δύο άλλες άκρως τοξικές ουσίες: τη φορμαλδεΰδη και το φορμικό οξύ. Η φορμαλδεΰδη κατατάσσεται στην ίδια κατηγορία τοξικότητας με το υδροκυάνιο και το αρσενικό, μέχρι και για την ταρίχευση των πτωμάτων χρησιμοποιείται».

Επισημαίνει επίσης ότι «η ασπαρτάμη είναι ένας από τους πολλούς εμπορικούς μύθους των καταναλωτικών κοινωνιών, ότι δεν είναι διαιτητικό προϊόν, αφού αυξάνει την όρεξη να υπερκαταναλώνουμεθερμιδοφόρους υδατάνθρακες και ότι η φορμαλδεΰδη αποθηκεύεται στο λίπος των ποδιών. Εκείνο που σίγουρα κάνει είναι να καταστρέφει την υγεία μας επιταχύνοντας την εκδήλωση ασθενειών στους διαβητικούς, όπως π.χ. καταρράκτη, αμφιβληστροειδοπάθειες, νευροπάθειες».

Καταλήγοντας ο Χρ. Γεωργίου τονίζει: Αυτή η γλυκαντική ουσία μετατρέπεται σε κοκτέιλ δηλητηρίων επάνω από 24 βαθμούς Κελσίου. Είναι τρομακτικό αν αναλογιστούμε ότι η θερμοκρασία του σώματός μας είναι 37 βαθμοί και ότι πριν τα καταναλώσουμε τα διαιτητικά αναψυκτικά εκτίθενται ακόμη σε θερμοκρασίες 40 έως 45 βαθμών. Πόσο μάλλον αν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή γλυκών με λιγότερες θερμίδες όπως δυστυχώς γίνεται».

ΦΩΤΟΕ ΧΩ

dete.gr

Σχόλια:

more recommended stories