ΘΥΜΑ ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΤΡΙΝΟΣ! Του άδειασαν το σπίτι… με τις δύο μαξιλαροθήκες! Η γυναίκα του είναι έγκυος και υπέστη σοκ!

Σοκ υπέστη έγκυος όταν μπήκε στο σπίτι της μαζί με τον άνδρα της και διαπίστωσε με έκπληξη πως οι διαρρήκτες… το είχαν κάνει άνω κάτω! Όλα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο στο σπίτι γνωστού Πατρινού (και από τον χώρο της τηλεόρασης – είχε παλαιότερα «θητεύσει» στο… «γυαλί») όταν το ζευγάρι αποφάσισε να πάει μία σαββατιάτικη βόλτα. Και όπως αποδείχθηκε ακόμη και το καλά «κλειδαμπαρωμένο» σπίτι δεν εμπόδισε τους κλέφτες.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού (τα πλήρη στοιχεία του στην διάθεση της εφημερίδας «Κόσμος») οι δράστες χρησιμοποίησαν λοστό, άνοιξαν το παράθυρο αλουμινίου, μπήκαν στο σπίτι και άρχισαν να παίρνουν ότι πολύτιμο μπορούσαν. Χρήματα δεν κατάφεραν να εντοπίσουν, όμως «φόρτωσαν» λαπτοπ, χρυσαφικά και όσα άλλα πολύτιμα αντικείμενα βρήκαν! Που τα έβαλαν; Έβγαλαν και τις δύο μαξιλαροθήκες του ζευγαριού από τα μαξιλάρια και τις χρησιμοποίησαν ως… σάκους!

Η έγκυος γυναίκα παρ’ ολίγο να λιποθυμήσει από την τρομάρα και το σοκ που υπέστη. Με μεγάλη δυσκολία ο σύζυγός της κατάφερε να την ηρεμήσει. Συνολικά η λεία των δραστών ξεπερνά τις 10.000 ευρώ (σε πολύτιμα αντικείμενα και ηλεκτρονικές συσκευές).

Για πολλούς κατοίκους της Πάτρας, οι βόλτες ή η απουσία από το σπίτι βγήκαν… «ξινές» καθώς επιστρέφοντας στα σπίτια τους τα βρήκαν λεηλατημένα! Οι αστυνομικές υπηρεσίες ακόμη καταγράφουν καταγγελίες για διαρρήξεις που συνέβησαν το προηγούμενο τριήμερο και ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς!

Πολλοί είναι οι πολίτες που έχουν τοποθετήσει σιδεριές σε πόρτες και παράθυρα των σπιτιών τους, ενώ επιβεβλημένη θεωρείται η αντικατάσταση της κύριας εισόδου σπιτιών και πολυκατοικιών με αξιόπιστες πόρτες και κλειδαριές ασφαλείας.

Ο σύνδεσμος αναγνωρισμένων επαγγελματιών κλειθροποιών συμβουλεύει τους ενημερώνει τους πολίτες πως:

1. Τα περισσότερα εγκλήματα συμβαίνουν επειδή κάποιος έδωσε σε έναν εγκληματία μια ευκαιρία για να ενεργήσει.

2. Οι περισσότερες διαρρήξεις γίνονται απρογραμμάτιστα.

3. Καμία γειτονιά (πλούσια ή φτωχή) δεν είναι ασφαλής από το έγκλημα.

4. Οι επαγγελματίες διαρρήκτες είναι πολύ σπάνιοι.

5. Οι περισσότεροι διαρρήκτες είναι νεαροί γειτονιάς και αλλοδαποί.

6. Οι περισσότεροι διαρρήκτεςδεν πιάνονται ποτέ.

7. Η περισσότερη κλεμμένη ιδιοκτησία δεν ανακτάται ποτέ.

8. Οι περισσότερες διαρρήξεις γίνονται στην ημέρα.

9. Οι περισσότεροι διαρρήκτες μπαίνουν από τις ξεκλειδωμένες πόρτες ή τα παράθυρα.

10. Παίρνει λιγότερο από δύο λεπτά για το μέσο διαρρήκτη που μπαίνει στο σπίτι σας.

11. Εάν μπορείτε να καθυστερήσετε την είσοδό του για ακριβώς τρία λεπτά, οι περισσότεροι διαρρήκτες θα σταματήσουν και θα φύγουν.

12. Ακριβώς ο κίνδυνος θέας ή ακούσματος θα αποτρέψει τους περισσότερους διαρρήκτες.

13. Εάν πυροβολήσετε έναν διαρρήκτη μπορεί να συλληφθείτε και να μηνυθείτε.

14. Ένα συνεταιριστικό πρόγραμμα όπως η οργάνωση της γειτονιάς ή του οικιστικού συγκροτήματος, είναι ένας ισχυρός αποτρεπτικός παράγοντας στο έγκλημα.

15. Οι περισσότεροι διαρρήκτεςδεν θα μπούνε σε ένα κατειλημμένο σπίτι.

dete.gr

Σχόλια:

more recommended stories