Το φαινόμενο της σκόνης έχει κάνει για τα καλά και πάλι την εμφάνιση του στον ουρανό της Πάτρας, έχοντας σκεπάσει την πόλη από το πρωί, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική και η ορατότητα περιορισμένη.

Χαρακτηριστικό του πόσο χαμηλά έχουν πέσει τα σύννεφα και πόσο πυκνή είναι η σκόνη στην Πάτρα από το πρωί της Τετάρτης, είναι πως από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων με δυσκολία διακρίνει κανείς τον τρούλο του Αγίου Ανδρέα ή την θάλασσα του Πατραϊκού.

Παρόμοια κατάσταση υπάρχει και σε όλες της περιοχές της Πάτρας. Έξω μάλιστα από το κέντρο της Πάτρας, σε περιοχές όπως το Δασύλλιο ή την Αρόη και γενικότερα σημεία που βρίσκονται σε υψόμετρο…  το όλο φαινόμενο της σκόνης είναι ακόμα πιο έντονο.

Η αποπνικτική ατμόσφαιρα εξαιτίας της σκόνης που έχει τυλίξει την Πάτρα ενδέχεται να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα σε πολίτες που υποφέρουν από το αναπνευστικό τους ή σε ανθρώπους που υποφέρουν από την καρδιά τους, γι’ αυτό και συνίσταται από τους γιατρούς στα άτομα αυτά να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να μείνουν στα σπίτια τους.

Η πυκνή σκόνη θα σπάσει εφόσον βρέξει, κάτι που όμως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει.

Η σκόνη έχει "τυλίξει" την Πάτρα κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική
Πηγή: patrasevents.gr