Η Ολυμπιακή Φλόγα πέρασε από την Πάτρα και η Αχαϊκή πρωτεύουσα την υποδέχτηκε με ειδική εκδήλωση στην οποία έδωσαν το παρών πλήθος επισήμων, στην πλατεία Τριών Συμμάχων.

Οι τέσσερις αθλητές που συμμετείχαν στην λαμπαδιοδρομία, η Νόρα Δράκου, η Σοφία Ρήγα, ο Γιώργος Παπανδρεόουλος και ο Επαμεινώνδας Σταμάτης, είχαν κρατώντας στα χέρια τους την ιερή φλόγα, μία εμπειρία ζωής.

Την φλόγα στην εξέδρα που στήθηκε στην πλατεία Τριών Συμμάχων έφερε η μαραθωνοδρόμος Σοφία Ρήγα, η οποία θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν το καλοκαίρι στο Ρίο της Βραζιλίας, όπως άλλωστε και η Πατρινή πρωταθλήτρια κολύμβησης Νόρα Δράκου.

Στην εκδήλωση που έγινε κατά την άφιξη της φλόγας στην πλατεία Τριών Συμμάχων συμμετείχε και το χορευτικό τμήμα του Δήμου, ενώ στο πέρασμα της από τους δρόμους της Πάτρας η ιερή φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων χειροκροτήθηκε από τους Πατρινούς.

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση που έγινε στην πλατεία Τριών Συμμάχων την φλόγα υποδέχτηκε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, που στην ομιλία του αναφέρθηκε στον ισχυρό συμβολισμό που περικλείει, αλλά και στο μήνυμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η ιερή φλόγα έχει ήδη ξεκινήσει το ταξίδι της για την Αθήνα και το Παναθηναϊκό Στάδιο όπου την Μεγάλη Τετάρτη στις 27 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης.