Εξόρμηση από το ΙΚΑ στην αγορά της Πάτρας

Η τελευταία φορά που πέρασε από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή κλιμάκιο του ΙΚΑ για να κάνει σαρωτικούς ελέγχους για «μαύρη» εργασία, ήταν το περασμένο καλοκαίρι, όπου καταγράφηκαν δεκαδες περιπτώσεις ανασφάλιστων σε επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής και επιβλήθηκαν πάνω από 150 πρόστιμα.

Η αγορά που θα λειτουργεί στο κέντρο της πόλης αυτή την Κυριακή, στο πλαίσιο των εορτών, φαίνεται ότι δίνει την αφορμή για μια ακόμα οργανωμένη εξόρμηση των ελεγκτικών κλιμακίων του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου» κλιμάκιο από την κεντρική υπηρεσία του ΙΚΑ, ετοιμάζεται να κατέβει αυτή την Κυριακή στην Πάτρα και θα επιδοθεί σε εκτεταμένους ελέγχους, με έμφαση στους κλάδους των επιχειρήσεων όπου στατιστικά παρουσιάζεται πιο έντονο το φαινόμενο της «μαύρης» εργασίας.

Στο στόχαστρο θα βρεθούν επιχειρησεις του κλάδου εστίασης και αναψυχής, αλλά επειδή η αγορά θα είναι ανοικτή ειδικά στο κέντρο, οι ελεγκτές του ΙΚΑ κατά πληροφορίες, θα επικεντρωθούν και στην τήρηση των προβλεπόμενων από τις εμπορικές επιχειρήσεις, για το προσωπικό που θα απασχολούν σε ημέρα αργίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλιμάκιο του ΙΚΑ έχει προγραμματίσει να μείνει στην περιοχή τρεις ημέρες, ενώ άγνωστο είναι εάν θα επιθεωρήσει και επιχειρήσεις εκτός Πατρών.

Να σημειωθεί ότι τα πρόστιμα για κάθε περίπτωση ανασφάλιστου εργαζομένου φτάνουν τις 10.500 ευρώ.

thebest

Σχόλια:

more recommended stories