Δικαστήριο Πατρών: Δύο θείοι και ένας χωρικός κατηγορούνται ότι βίαζαν και ασελγούσαν σε ανήλικο από 9 ετών

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών ξεκίνησε σήμερα η εκδίκαση μιας συγκλονιστικής υπόθεσης, όπου στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται τρεις μεσήλικες άνδρες από νησί του Ιονίου, αντιμετωπίζοντας, οι δύο πρώτοι τις κατηγορίες του βιασμού κατ΄εξακολούθηση και της κατάχρησης σε ασέλγεια και ο τρίτος αυτήν της αποπλάνησης ανηλίκου.

Την καταγγελία έχει κάνει ένας 20χρονος σήμερα νέος, ο οποίος με βάση το κατηγορητήριο, από την ηλικία των 9 ετών είχε πέσει θύμα όλων αυτών των αποτρόπαιων πράξεων, από δύο θείους του και έναν συγχωριανό του.

Συγκεκριμένα, ο τρίτος κατηγορούμενος, βαρύνεται με την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου. Φέρεται να τον παρέσυρε όταν ήταν σε ηλικία 9 ετών, μαζί με έναν φίλο και συμμαθητή του, σε μια σπηλιά σε ερημική περιοχή έξω από το χωριό, όπου τους έδειξε μια τράπουλα με γυμνές αναπαραστάσεις και ασέλγησε σε βάρος του.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, θείος του παιδιού, κατηγορείται για βιασμό και κατάχρηση σε ασέλγεια. Ειδικότερα κατά την περίοδο 2013-16 κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος του και τον βίασε τουλάχιστον 30 φορές, εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη και την ανοχή του ίδιου του παιδιού και των γονέων του.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, θείος και αυτός του ανήλικου, κατηγορείται ότι την περίοδο 2014-16 εκμεταλλευόμενος κι αυτός την εμπιστοσύνη και τη συγγενική τους σχέση, πήρε τον ανήλικο στο συνεργείο του, για να του μάθει τη δουλειά, και κατέληξε να ασελγεί σε βάρος του και να τον βιάζει.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι, αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας οι συνήγοροι υπεράσπισης προέβαλλαν ισχυρισμούς έναντι του κατηγορητηρίου.

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Σ. Παπανδρέου – pelop.gr

Σχόλια:

more recommended stories