Η πίστα pumptrack στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας είναι έτοιμη, μετά τις εργασίες που ολοκληρώθηκαν από τα συνεργεία του Δήμου.

Έτσι, αρκετοί μικροί, αλλά και μεγαλύτεροι Πατρινοί, φίλοι του ποδηλάτου, ξεκίνησαν να την… δοκιμάζουν κάνοντας τις βόλτες, αλλά και τις φιγούρες τους με το αγαπημένο τους όχημα.

Η πίστα ανώμαλης ποδηλασία επί της ουσίας είναι μια χωμάτινη διαδρομή, με στροφές και ευθείες, με ανασηκωμένο χώμα στην εξωτερική τους πλευρά (berms), τεχνητά κυματοειδή εμπόδια (σαμαράκια) και άλματα. Όσοι έκαναν, έμειναν ενθουσιασμένοι από τις δυνατότητες που τους προσφέρει η πίστα, η οποία μπορεί να ικανοποιήσει, εξίσου, όχι μόνο τους φίλους του ποδηλάτου, αλλά και τους φίλους του Bmx.

Να σημειωθεί ότι η πίστα pumptrack ξεκίνησε ως χώρος για την προπόνηση των αθλητών της ορεινής ποδηλασίας και εξελίχθηκε σε μια διασκεδαστική και ασφαλή δραστηριότητα για όλα τα επίπεδα και τις ηλικίες ποδηλάτων. Πίστες pumptrack στην Ελλάδα υπάρχουν και σε άλλες πόλεις, όπως: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Δράμα, Καλαμπάκα, Μαραθώνα, Ξάνθη, αλλά και στο Αίγιο.

Δείτε φωτογραφίες που δημοσίευσε ο συμπολίτης μας Κ. Φλωράτος από τηνΣαββατιάτικη εξόρμηση στην πίστα ανώμαλης ποδηλασίας, στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας.

Δείτε την ολοκαίνουρια πίστα pumptrack στην Πάτρα (pics) Δείτε την ολοκαίνουρια πίστα pumptrack στην Πάτρα (pics) Δείτε την ολοκαίνουρια πίστα pumptrack στην Πάτρα (pics) \
Πηγή: patrasevents.gr