Δέδες από Πάτρα: “Το Μάρτιο του 2017 η παράδοση του αυτοκινητόδρομου της Πατρών Κορίνθου – Το σύστημα διοδίων που θα εφαρμοστεί-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Αλλαγές στο σύστημα πληρωμής των διοδίων από τον Μάρτιο του 2017 οπότε και θα παραδοθεί από την Ολυμπία Οδό ο αυτοκινητόδρομος της Πατρών Κορίνθου.

Αυτό προανήγγειλε σήμερα από την Πάτρα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες , ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση του Παρατηρητήριου Οδικών Αξόνων Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Ο κ. Δέδες τόνισε ότι «οι τελικές συμφωνίες με τους παραχωρησιούχους προβλέπουν την εφαρμογή ενός μεικτού συστήματος, ώστε να υπάρξει δίκαιη κατανομή των τελών των διοδίων, αλλά και διευκολύνσεις, σαν και αυτές που εφαρμόστηκαν στην συμφωνία που κάναμε στον “Μωρέα”. Το σύστημα θα περιλαμβάνει δωρεάν μετακινήσεις των ατόμων με ειδικές ανάγκες και άλλα μεγάλα εκπτωτικά πακέτα για αυτούς που μετακινούνται σε καθημερινή βάση για να πάνε στη δουλειά τους, καθώς και κλιμακωτές εκπτώσεις, ανάλογα με τον αριθμό διελεύσεων. Οι συμφωνίες που επιτυγχάνουμε με τους παραχωρησιούχους, θα είναι ικανοποιητικές για τους πολίτες και την κοινωνία».

Σε ότι αφορά τα έργα που βρισκονται σε εξέλιξη στον αυτοκινητόδρομο, ο κ. Δέδες τόνισε ότι είναι εφικτή παράδοσή του τον επόμενο Μάρτιο.

«Οι κατασκευαστές, οι παραχωρησιούχοι και το υπουργείο Υποδομών, έχουμε συμφωνήσει και γραπτώς σε εφικτά χρονοδιαγράμματα, που μέσω διαδικασιών εντατικοποίησης των εργασιών, θα μας οδηγήσουν στην παράδοση και της “Ολυμπίας” οδού και της “Ιονίας” οδού τον Μάρτιο του 2017, ώστε η χώρα να αποφύγει τα πρόστιμα και τις επιστροφές των ενισχύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση» επεσήμανε χαρακτηριστικά .

Σχετικά με την όγδοη δημοπράτηση που αφορά την περιοχή των Πατρών, ο Γιώργος Δέδες είπε ότι «θα συζητήσουμε για την πιθανή νότια χάραξη, ώστε να δούμε αν είναι εφικτό αυτό το έργο και με ποιους όρους μπορεί να πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο του παρόντος χρονικού σχεδιασμού».

Δείτε ΦΩΤΟ από τη σημερινή εκδήλωση στο Επιμελητήριο Αχαϊας

Πηγή: thebest.gr
Σχόλια:

more recommended stories