Γρ. Αλεξόπουλος: “Ένας θεός ξέρει τι θα γίνει στην Πάτρα με τους μετανάστες!”

Να συζητήσουμε πριν προκύψει εκτεταμένο πρόβλημα με την επιστροφή μεταναστών στην Πάτρα. Να κάτσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι, Δήμος, Περιφέρεια, Κράτος και να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα φτιάχνοντας ένα πλάνο”, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας, Γρηγόρης Αλέξοπουλος, στο PatrasTimes.gr.

“Υπάρχει ο φόβος να ζήσουμε ξανά τριτοκοσμικές καταστάσεις του παρελθόντος. Είναι πολιτική απόφαση να κλείσουν τα σύνορα στην Ειδομένη. Μετατοπίζουν το πρόβλημα σε άλλη περιοχή της χώρας, στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Εδώ οι πολίτες και η αγορά στενάζουν. Χωρίς να είναι φασιστικό αυτό που λέω, γιατί είμαστε όλοι σαν Έλληνες αλληλέγγυοι σε αυτούς τους ανθρώπους, πως θα τους φροντίσουμε; Με ποιες οργανωτικές δομές; Με ποια χρήματα; Όταν δεν έχουμε να δώσουμε πρώτα στους δικούς μας συμπολίτες που στενάζουν υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης, πως θα δώσουμε τροφή και στέγη και στους πρόσφυγες; Δεν φτάνουν τα λεφτά δυστυχώς. Θα τους κοιτάμε, θα στενοχωριόμαστε και δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα», προσέθεσε ο κ. Αλεξόπουλος.

«Ένας θεός ξέρει τι θα γίνει από δω και περα!», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας.

Όσον αφορά στην Περιφέρεια, ευθύνη της είναι το ανθρωπιστικό κομμάτι των προσφύγων, ενώ του Δήμου η τοποθέτησή τους σε περιοχές που έχουν καθοριστεί εκ των προτέρων.

Σχόλια:

more recommended stories