Αυτοί κλέβουν αυτοκίνητα στην Πάτρα – (Καρέ – Καρέ οι κινήσεις τους)

Eβαλε… black box car στο αυτοκίνητό του, χρησιμοποίησε κάμερες και έβγαλε λαβράκι! Ανακάλυψε το πώς οι διαρρήκτες αυτοκινήτων «συντονισμένα» δρουν στην Πάτρα. Το βίντεο που έχει στην διάθεσή του αφορά περιστατικά ου συνέβησαν

στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων. Οι δράστες με περισσή άνεση… ρημάζουν αυτοκίνητα. Όπως μας είπε ο ένας, ο κοντός, έχει το ψευδώνυμο Isis, συχνάζει στην Πλατεία Όλγας, είναι αλλοδαπός και έχει πάντα κρυμμένο στην δεξιά πλευρά της ζώνης του ένα ξυράφι.

Έχει για «συνεταιράκι» του έναν ψηλό ο οποίος στο βίντεο εμφανίζεται να κρατά μία σακούλα γεμάτη κλοπιμαία. Ότι άρπαξαν δηλαδή από αυτοκίνητα που προηγουμένως έσπασαν ή άνοιξαν!

Σπάνε τα τζάμια με το χέρι (το έχουν δεμένο) και κάνουν την δουλειά τους… ανενόχλητοι!

Οι διαρρήξεις οχημάτων στην Πάτρα έχουν αυξηθεί τελευταία και δεν αποκλείεται οι συγκεκριμένοι.. να είναι οι δράστες στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Ειδικά τον τελευταίο καιρό, το φαινόμενο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και έχει εξελιχθεί σε… μάστιγα, αφού οι αριθμοί δείχνουν ότι αυτός ο τύπος αυτοκινήτων τραβάει σαν μαγνήτης τους κλέφτες.

Καμία εντύπωση δεν προκαλεί πλέον στους αστυνομικούς η μεγάλη προσέλευση ιδιοκτητών αυτοκινήτων, που σπεύδουν να δηλώσουν την κλοπή του ΙΧ τους. Απεναντίας, οι πολίτες εκπλήσσονται από τις… μαντικές ικανότητες των αστυνομικών, που τους ρωτούν «ήρθατε να δηλώσετε κλοπή αυτοκινήτου πόλης ή τζιπ;».

Την ίδια στιγμή, ολοένα και περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες σταματούν να ασφαλίζουν για κλοπή τα έξυπνα αυτοκίνητα πόλης.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μας εξηγούν τους λόγους για τους οποίους γίνονται στόχοι τα εν λόγω ΙΧ. Το κέρδος και η μεγάλη ζήτηση είναι η απάντηση που δίνουν. Κι όπου υπάρχει ζήτηση δημιουργείται και η προσφορά. Σύμφωνα με αστυνομικούς που ερευνούν το θέμα, οι κλέφτες αποκομίζουν μεγάλο κέρδος από την πώληση των αυτοκινήτων για ανταλλακτικά. Κι αυτό γιατί έχουν αποσπώμενα μέρη που αλλάζουν εύκολα και γρήγορα, ενώ δέχονται και πολλά εξτρά. Τα κλεμμένα ΙΧ καταλήγουν σε μεγάλες μάντρες ώστε να τα σπάσουν σε κομμάτια. Από τη στιγμή που θα «λυθεί» το αυτοκίνητο, είναι σχεδόν αδύνατον να εντοπισθεί η προέλευση ενός ανταλλακτικού, π.χ. ενός προφυλακτήρα. Αυτή είναι η μία διάσταση του θέματος.

Η δεύτερη είναι ότι σπείρες χτυπούν τα μικρά αυτοκίνητα κλέβοντας μόνο εξαρτήματα. Αρκετά άτομα έχουν βρει το ΙΧ τους χωρίς τιμόνι, όργανα ενδείξεων (στροφόμετρο, ρολόι), προφυλακτήρα, ζάντες, φτερά, κι ό,τι άλλο έχει ζήτηση στη μαύρη αγορά ανταλλακτικών.

Κοιτάζει μέσα στο όχημα

Φτάνει και ο συνεργός του

Εμφανίζεται και ένα τρίτο άτομο. Κρατά μία σακούλα με κλοπιμαία.

Κάμερα μέσα σε αυτοκίνητο που καταγράφει τις κινήσεις των δραστών.

Αυτός με την μπλε σακούλα «μαζεύει» ότι βρει από ένα λευκό όχημα.

Πηγή: patrastimes

Σχόλια:

more recommended stories