Αυτοί είναι πατρινοί της λίστας με τα panama papers

Περνούν δίπλα σου και τους θεωρείς …βιοπαλαιστές. Στην καλύτερη περίπτωση δίνουν  την εντύπωση ενός ελεύθερου επαγγελματία ο οποίος για να ζει αξιοπρεπώς δίνει καθημερινά αγώνα, ενώ στη μια των περιπτώσεων, το λερωμένο βιογραφικό του ενός εξ’ αυτών, δεν αποτελούσε το λόγο για να τον ψάξει κανείς  και στον κατάλογο της Mossack Fonseca .

Ο λόγος για τους τέσσερις πατρινούς οι οποίοι φιγουράρουν στη λίστα με τις αμαρτωλές υπεράκτιες και οι οποίοι – ναι είναι γεγονός – δεν κατατάσσονται στο βαρύ επιχειρηματικό κύκλο της περιοχής, αλλά πολύ περισσότερο τα ονόματα τους δεν  βρέθηκαν ποτέ στις κοσμικές στήλες  – με εξαίρεση την περίπτωση του 55χρονου πρώην αστυνομικού – ο οποίος κόσμησε το ρεπορτάζ της διαφθοράς, της σωματεμπορίας και των έκνομων πράξεων, όταν βρισκόταν στο σώμα αλλά και έξω από αυτό, με ιδιαίτερη αγάπη μάλιστα στο βασιλιά των σπορ.

Οι άλλες τρεις περιπτώσεις είναι ωστόσο αποκαλυπτικές του ποιοι έχουν τα λεφτά και «μιλάμε» για πολλά λεφτά. Η μια από αυτές, είναι χαρακτηριστική της κουτοπονηριάς του έλληνα, καθώς ο ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας, κυκλοφορεί στην Πάτρα και είναι γνωστός ως ιδιοκτήτης καταστήματος που πουλάει ρούχα  Γ’ κατηγορίας, ενώ  λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν πως ακριβώς στον πάνω όροφο από το μαγαζί του , είχε θέσει σε λειτουργία «Σαράφικο».

Όλα τα λεφτά είναι  και οι άλλες δύο περιπτώσεις πατρινών που φιγουράρουν στη λίστα των υπεράκτιων εταιρειών και των περιβόητων panama papers, οι οποίες ωστόσο στην πραγματικότητα έσονται σε σάρκα μια, καθώς ιδιοκτήτες  είναι δύο αδέλφια, τα οποία από την εκδήλωση της κρίσης δραστηριοποιούνται στο χώρο του ενεχυροδανεισμού.

Καλά πληροφορημένες πηγές του «Κόσμου» αναφέρουν ,πως για τις τρείς από τις  τέσσερις περιπτώσεις που ακουμπάνε την Πάτρα και  συμπεριλαμβάνονται σε λίστα με έλληνες στην υπόθεση  paname papers, μέχρι στιγμής δεν προκύπτει από πουθενά, πως κατ’ ανάγκη είναι αμαρτωλές, αν και για τη μια από αυτές υπάρχει η αίσθηση πως λόγω του τρόπου που λειτουργούσε ο εμπλεκόμενος ,η περίπτωσή του πρέπει να ψαχτεί σε βάθος χρόνου.

Πηγή: patrastimes

Σχόλια:

more recommended stories