ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες της ΠΑΤΡΑΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες της ΠΑΤΡΑΣ

Το δίδυμο έδρασε συντονισμένα και αστραπιαία και άρα με πειστικό τρόπο , όπως αποδείχτηκε. Ο λόγος για το νέο περιστατικό απάτης σε βάρος 83χρονης, που διαμένει στην οδό Καραϊσκάκη στην Πάτρα.

Μια γυναίκα της τηλεφώνησε και εμφανώς αναστατωμένη, προσποιήθηκε την εγγονή της και της είπε ότι είχε εμπλακεί σε τροχαίο με αποτέλεσμα να σκοτώσει έναν άνθρωπο.

Λίγο μετά ένας άνδρας, της χτύπησε την πόρτα και της είπε ότι πρέπει να του δώσει 14.000 ευρώ, για λογαριασμό της εγγονής της, που προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο, προκειμένου να μην μπλέξει περισσότερο και καταλήξει στη φυλακή.

Η 83χρονη πείστηκε κι έδωσε τα χρήματα . Κατάλαβε ωστόσο στην πορεία ότι τίποτα από όσα ισχυρίστηκαν ο άνδρας και η γυναίκα, δεν βασιζόταν στην πραγματικότητα.

Το δίδυμο φέρεται να γνωρίζει κάποιες πληροφορίες πριν “χτυπήσει” γι΄αυτό και κάποιες φορές καταφέρνει να πείσει ηλικιωμένους ανθρώπους να τους δώσει λεφτά για να σωθεί κάποιος δικός τους.

Να σημειωθεί ότι αυτό το διήμερο σημειώθηκε και δεύτερο περιστατικό απάτης. Αυτή τη φορά στο Μεσολόγγι. Χθες ένας άνδρας πήγε σε μια 81χρονη και της έιπε ότι είναι ο λογιστής του γιου της, ο οποίος χρωστάει στην εφορία 1200 ευρώ και για να μην κινδυνεύσει με σύλληψη πρέπει να του δώσει τα χρήματα. Η γυναίκα πίστεψε το “σενάριο” και του έδωσε τελικά 700 ευρώ.

Η αστυνομία με αφορμή τα νέα περιστατικά καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και δίνει σχετικές συμβουλές.

Τα τετελεσμένα γεγονότα ευτυχώς δεν είναι πολλά το τελευταίο διάστημα, τρία στη Δυτική Ελλάδα, έχει καταγράψει η αστυνομία από τη Μεγάλη εβδομάδα έως σήμερα, αλλά είναι πολλές περισσότερες οι απόπειρες και αστυνομικές πηγές που μιλούν στο thebest.gr επισημαίνουν την ανάγκη να καταγγέλουν ακόμα και αυτές.

OΔΗΓΙΕΣ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια της πρόληψης του φαινομένου εξαπάτησης ατόμων, παρακαλεί τους συμπολίτες μας και ιδίως τους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστα άτομα τους τηλεφωνούν ή εμφανίζονται ενώπιον τους και με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο ή εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα θανατηφόρο ή μη) προσπαθούν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού” ,αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

“Παράλληλα οι πολίτες δεν πρέπει να ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.) με άτομα τα οποία τους ζητούν χρήματα και πρέπει να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι, από δική τους τηλεφωνική συσκευή, με το γνωστό-συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων οι δράστες επικαλούνται.

Σε κάθε ανάλογη περίπτωση, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα”.

thebest.gr

Σχόλια:

more recommended stories